O vedetă TV din Marea Britanie, Zef Eisenberg, a decedat într-un cumplit accident rutier, în timp ce încerca să doboare un record. Jef Eisenberg a murit la doar 47 de ani în timp ce participa la un eveniment sportiv.

Zef Eisenberg, mort în accident rutier

Zef Eisenberg era o vedetă TV și un om de afaceri foarte popular în Marea Britanie. Mare iubitor de adrenalină, participa frecvent la evenimente sportive care implicau mașini puternice și viteză excesivă. Recent a încercat să doboare un record de viteză și a decedat într-un mod cumplit.

În momentul accidentului, prezentatorul TV se afla la volanul unui Porsche 911 Turbo S, o mașină care atinge viteza de 100 de kilometri pe oră în doar 3 secunde. Bărbatul în vârstă de 47 de ani își propusese să doboare recordul de viteză de 334 de kilometri pe oră, stabilit pe uscat de pilotul Tony Densham în 1970.

„Incidentul a avut loc în timpul unei tentative de a stabili un nou record de viteză în Marea Britanie, iar şoferul de 47 de ani, Zef Eisenberg, a murit la faţa locului. Zef era un antreprenor stabilit în Guernsey, prezentator de televiziune şi un membru apreciat al comunităţii de motorsport. Împătimit al vitezei, el a stabilit numeroase recorduri pe uscat, pe motociclete şi la volanul maşinilor”, au transmis organizatorii concursului.

Cine a fost Zef Eisenberg

Zef Eisenberg (16 martie 1973 – 1 octombrie 2020) a fost fondatorul britanic al mărcii de nutriție sportivă Maximuscle și un motociclist împătimit al vitezei. Deținea numeroase recorduri de viteză pe teren pentru cursele de motociclete. Succesul său în cursele de viteză pe teren l-a determinat să devină prezentator de televiziune pentru seria TV Speed Freaks, o producție de șase episoade pe ITV4, [1] produsă de Keshet.

În 1995, Eisenberg a fondat marca de nutriție sportivă Maximuscle. Inițial a comercializat doar suplimente pe bază de zer, dar ulterior gama de produse a companiei a crescut, incluzând pulberi de băuturi, geluri comestibile și batoane proteice.

Maximuscle a fost primul brand de nutriție sportivă din Marea Britanie care a produs produse sale verificate conform regulilor Agenției Mondiale Antidoping.

A murit cel mai mare alpinist român

Altfel, Gheorghe Dijmărescu, considerat de mulţi cel mai mare alpinist român, a încetat din viață la 59 de ani. Deocamdată, nu se știe care este cauza decesului. Originar din județul Gorj, el a înregistrat cele mai mari performanţe în alpinism – a urcat de nouă ori la rând în punctul geografic cel mai înalt al planetei, vârful Everest care se află la 8.848 metri înălțime.

Alpinistul Gheorghe Dijmărescu a murit la 59 de ani

Gheorghe Dijmărescu, considerat cel mai mare alpinist român din toate timpurile, a părăsit această lume la vârsta de 59 de ani. Decesul a survenit în timp ce se afla în Statele Unite și, momentan, nu s-a aflat din ce cauză a murit. Vestea a fost făcută pe Facebook de Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj.

“Veste tristă… Românul cu cele mai mari performanţe în alpinism a încetat din viață. George Dijmărescu un gorjean născut în Turcinesti a ajuns de noua ori la rând în punctul geografic cel mai înalt al planetei. Fapt mai puţin întâlnit, într-una din încercări a reuşit să urce singur şi fără echipament special pentru respirare. De alte câteva ori a ajuns pe K2, cel mai dificil munte din lume.Un gorjean cu cetăţenie americană este românul cu cele mai mari realizări în domeniul alpinismului din toate timpurile. Condoleante familiei!” este mesajul scris de Claudiu Fiu pe contul său de Facebook, unde a publicat trei poze de album cu celebrul alpinist.

Articolul Zef Eisenberg a murit în timp ce încerca să doboare un record cu mașina apare prima dată în BZI.ro.