Zeci de sancțiuni aplicate de oamenii legii pentru mai multe cluburi de pe litoral. Oamenii legii au amendat conducerea unui club din stațiunea Mamaia pentru că nu a fost respectată distanțarea socială. Valoarea sancțiunii a fost de 4.000 de lei. De asemenea, un alt local a fost amendat cu 2.000 de lei pentru emiterea de bonuri fiscale fără toate elementele prevăzute de legislaţie.

Conform Poliţiei al Judeţului Constanţa, în jur de 300 de polițiști, pompieri, jandarmi și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul constanța au desfășiurat mai multe acțiuni pe litoral. Acestea au avut ca scop respectarea măsurilor de protecţie sanitară pentru a preveni și limita infectarea cu noul coronavirus.

Au fost verificate 171 de societăți comerciale. Au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale. Valoarea aproximativă totală a fost de aproximativ 94.000 de lei. Acestea au fost acordate pentru următoarele nereguli:

  • 34 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală
  • 17 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite
  • 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
  • 21 la H.G. 553/2020

„De asemenea, în staţiunea Mamaia, poliţiştii au identificat o societate comercială care nu a luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu a asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi, fiind aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare totală de 4.000 de lei”, se arată în comunicat.

Petrecere fără limite la Vama Veche. Au uitat de pandemia de COVID-19!

În noaptea de sâmbătă, o petrecere fără limite a avut loc la Vama Veche. Zeci de tineri au uitat parcă de pandemia de COVID-19 și au petrecut în miez de noapte. stând unii lângă alții, fără să păstreze distanța fizică.

Fiecare sfârșit de săptămână pare a fi devenit o regulă pe litoralul românesc ca tinerii să nu țină cont de normele de distanțare și să nu poarte mască de protecție, chiar dacă România se confruntă cu o creștere a numărului de infectări noi cu COVID-19. Niciunul dintre tinerii care au participat la petrecerea de Vama Veche nu au purtat mască de protecție, deși au stat înghesuiți mai ceva ca sardelele.

Paranghelie cu interlopi la București

A fost petrecere mare în cursul nopţii de joi spre vineri, chiar lângă Bucureşti. La petrecerea de botez a Cămătarilor s-a petrecut fără nicio măsură de siguranţă, fără să se respecte nicio măsură de siguranţă şi de protecţie. Fiica lui Sile Cămătaru şi partenerul ei, Manu Bombardieru, interlop implicat într-o reţea de distribuţie şi vânzare ilegală a măştilor sanitare, şi-au botezat copilul.

Au fost ignorate absolut toate măsurile de distanţare socială. Niciun invitat nu a purtat masca de protecţie, nimănui nu i-a păsat de organul legii.

Peste 50 de oameni, în restaurant, fără măşti

Invitaţii au depăşit cu mult numărul maxim admis de 50 de persoane şi s-au înghesuit într-un restaurant din Bragadiru, unde a plouat cu dedicaţii şi cu bani peste lăutarii veniţi să cânte la petrecere.

În imaginile din clipul video de mai sus se vede clar că nu a fost respectată distanţa fizică şi nimeni nu purta mască de protecţie, deşi petrecerea se desfăşura în interior.

Până acum nu se ştie dacă Poliţia a intervenit ca să oprească petrecerea, însă cineva ar fi sunat la 112 şi a anunţat că sunt peste 50 de oameni în incintită.

Articolul Zeci de sancțiuni, aplicate de oamenii legii pentru mai multe cluburi de pe litoral apare prima dată în BZI.ro.