O domnișoară de 28 de ani a ajuns în fața instanței după ce a urcat băută la volan. Tânăra nu avea nici permis de conducere, însă a încercat să scape de polițiști apăsând pedala de accelerație până la capăt. Paula Bulai va fi nevoită să dea acum explicații în fața judecătorilor

O tânără de 28 de ani a ajuns în fața instanței, după ce a urcat băută la volan și a încercat să scape de polițiști. Povestea a început în noaptea de 25 spre 26 septembrie 2020, când polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași, împreună cu un polițist local, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza municipiului Iași, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare și prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare. Întrucât femeia de la volan nu s-a conformat, mașina a fost urmărită de către oamenii legii. A avut loc o urmărire ca-n filme pe străzile din Iași.

Paula Bulai, somată de polițiștii ieșeni să oprească mașina

Polițiștii au somat, în zona Belvedere, tânăra aflată la volan să oprească autoturismul. Însă aceasta și-a continuat nestingherită drumul. De aici a început cursa între șoferiță și oamenii legii. Abia când au ajuns în localitatea Voinești, polițiștii au reușit să o oprească.
Se pare că alcoolul i-a făcut femeii curaj. După ce a fost testată cu aparatul etilotest, a reieșit faptul că șoferița avea o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea oamenii legii au constatat faptul că femeia nu are permis de conducere. În plus, autoturismul nu avea plăcuțele de înmatriculare.
Paula Bulai a fost dusă la un spital, pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

„În jurul orei 2:20, am fost informați despre faptul că un agent se afla în urmărirea unui autoturism marca Nissan, fără numere de înmatriculare și fără lumini, care nu a oprit la semnalele polițistului pe șoseaua Nicolina, în zona Belvedere. Mașina a fost urmărită până pe raza comunei Voinești, unde a fost oprită. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătoarei auto, a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg alcool pur în aerul expirat”, au menționat oamenii legii.

Tânăra, trimisă în judecată de procurori pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

Paula Bulai, tânăra de 28 de ani din satul și comuna Răducăneni, județul Iași, a fost dusă la spital, unde i-au fost recoltare probe biologice de sânge. De asemenea, anchetatorii au constatat că tânăra nu are permis de conducere.
Ulterior, domnișoara a fost dusă la audieri și a fost reținută pentru 24 de ore. Ieșeanca a ajuns în cătușe. De asemenea, procurorii au decis la finele săptămânii trecute trimiterea în judecată a Paulei Bulai, sub acuzațiile de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducere a unui vehicul fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și tânăra, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Articolul Urmărire ca-n filme, pe străzile din Iași! O tânără s-a luat la întrecere cu polițiștii rutieri în miez de noapte! Domnișoara nu avea permis și era băută! FOTO / VIDEO apare prima dată în BZI.ro.