Un bărbat în vârstă de 55 de ani, internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, s-a aruncat de la geamul salonului în care se afla și a decedat. Acesta era cunoscut cu sindrom depresiv, fusese diagnosticat recent cu diabet și era transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase cu CoVid-19.

Pacientul, cu numele de familie Anton, era internat în secția de Terapie Intensivă la Neurochirurgie și s-a aruncat de pe geamul acestei secții. Potrivit managerului spitalului, dr. Lucian Eva, cadrele medicale din secție au încercat să-l oprească, fără succes însă.

Pacinetul s-a aruncat în gol de la etajul șase și a căzut pe o platformă aflată în spatele spitalului.

16 locuri la ATI pentru bolnavii de CoVid-19

În momentul de față, Spitalul de Neurochirurgie are 16 paturi pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru îngrijirea pacienților cu CoVid-19 aflați în stare critică. Aceștia ajung aici când nu mai sunt locuri la Spitalul de Boli Infecțioase.

Cei cu diabet sunt foarte afectați în caz de infecție cu CoVid-19

Printre grupurile foarte vulnerabile la infecția cu CoVid-19 fac parte și pacienții cu diabet. În cazul acestor pacienți, rata de mortalitate este cea mai crescută dacă au contractat noul coronavirus.

Articolul Un pacient cu CoVid-19 internat la Spitalul de Neurochirurgie s-a aruncat de la etaj! Bărbatul era îngrijit în secția de Terapie Intensivă! Medicii nu l-au mai putut salva | EXCLUSIV apare prima dată în BZI.ro.