Un medic infecționist dezvăluie care este numărul real de persoane infectate cu noul coronavirus! Adrian Marinescu, medic, dezvăluie că numărul românilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 este de zece ori decât cel raportat. Acest lucru se întâmplă din cauza derulării cu dificultate a anchetelor epidemiologice. De asemenea, nici testarea nu este destul de extinsă, așa cum ar trebui.

Un medic infecționist dezvăluie care este numărul real de persoane infectate cu noul coronavirus!

Conform unui raport al Uniunii Europene, printre statele cu cea mai scăzută rată a testărilor se află și România.

”Se știe că peste tot în lume, în raport cu numărul celor care sunt diagnosticați prin teste, este diferență foarte mare. Întotdeauna numărul real este mai mare.

Deci dacă avem 1.300, 1.400 de cazuri într-o zi, e clar că avem un număr poate de 10 ori mai mare, aproximativ vorbind. E clar că dintre aceștia cei mai mulți sunt asimptomatici.

Categoric că testarea extinsă este soluția, cu condiția ca în urma testării și izolarea să fie făcută rapid”, a spus medicul Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Masca este singurul aliat pe care îl mai avem în lupta cu pandemia

Medicul spune că masca poate face diferența, dacă ar fi folosită corespunzător.

„Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede.

Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”, a afirmat medicul.

Situația României în contextul noului coronavirus

Până astăzi, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 3.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.08.2020 (10:00) – 18.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (31 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Articolul Un medic infecționist dezvăluie care este numărul real de persoane infectate cu noul coronavirus! apare prima dată în BZI.ro.