Un fost ministru conservator şi actual membru al Camerei Comunelor din Regatul Unit a fost arestat pentru că ar fi violat, agresat sexual şi intimidat o fostă asistentă parlamentară, au informat duminică The Sunday Times şi Mail on Sunday, relatează EFE, Reuters şi AFP. Postul public BBC a preluat ştirea şi a adăugat că politicianul „Tory”, care nu poate fi identificat din motive legale, a fost interogat de poliţie şi eliberat pe cauţiune.

Poliţia Metropolitană a explicat într-un comunicat că a lansat o anchetă privind „patru incidente separate” care „ar fi avut loc” între iulie 2019 şi ianuarie 2020, după ce a primit o plângere vineri 31 iulie.

„Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost arestat sâmbătă 1 august sub suspiciunea de viol. El a fost eliberat pe cauţiune până va reveni (în custodia poliţiei) la o dată de la jumătatea lunii august”, se spune în comunicat, conform căruia presupusele infracţiuni au avut loc la adrese din cartierele londoneze Westminster (unde se află Parlamentul britanic), Lambeth şi Hackney.

Conservatorii au reacţionat

The Sunday Times, primul care a transmis ştirea, indică faptul că reclamanta susţine că fostul ministru a atacat-o, a forţat-o să facă sex şi a lăsat-o atât de traumatizată încât a trebuit să fie internată la un spital.

Se presupune că abuzul s-a produs în timp ce cei doi se aflau într-o relaţie, potrivit presei.

Partidul conservator al premierului Boris Johnson a publicat, la rândul său, un comunicat în care spune că afirmaţiile sunt „extrem de grave”.

„Luăm aceste afirmaţii foarte în serios. Având în vedere că această problemă este acum în mâinile Poliţiei, ar fi inadecvat ca noi să comentăm mai mult”, a spus un purtător de cuvânt al Partidului Conservator.

Agenţia de ştiri britanică Press Association (PA) a relatat că un responsabil al conservatorilor din Camera Comunelor, Mark Spencer, ştia de „amploarea” acuzaţiilor şi că a ajuns să vorbească despre această chestiune cu presupusa victimă, dar nu a făcut nimic în acest sens, mai scrie EFE.

O ieșeancă a fost violată cu sălbăticie de un tânăr

Individul este acuzat că a dat buzna în casă peste femeie și a abuzat-o sexual. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Lupu, sub acuzațiile de violare de domiciliu și viol

O ieșeancă în vârstă de 50 de ani a reclamat recent la Poliție faptul că a fost violată de către un tânăr de 21 de ani. În urma incidentului, oamenii legii au demarat o anchetă și au constatat că individul a dat buzna în casă peste femeie și a abuzat-o sexual.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Lupu, sub acuzațiile de violare de domiciliu și viol. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Alexandru Lupu, acuzat de violare de domiciliu și viol

Anchetatorii ieșeni au precizat că Alexandru Lupu a ajuns recent în spatele gratiilor. Astfel, tot magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare formulată de procurori pe numele lui Alexandru Lupu.

„Instanța admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a inculpatului Alexandru Lupu, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și violare de domiciliu”, au precizat judecătorii ieșeni.

Alexandru Lupu a intrat în atenția procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași în urmă cu câteva săptămâni. Pe 14 iunie 2020, o ieșeancă în vârstă de 50 de ani, din comuna Șcheia, a mers țintă la Poliție. Femeia le-a povestit, cu lacrimi în ochi, polițiștilor că, în noaptea de 13 spre 14 iunie 2020, un consătean de 21 de ani a violat-o cu sălbăticie.
durat mult până ca femei

Articolul Un important politician din Regatul Unit, acuzat de viol și agresiuni sexuale apare prima dată în BZI.ro.