Marţi, 13 octombrie 2020, la ora 15.00 în Platoul BZI LIVE a fost programată o ediţie despre unul dintre cele mai fiebinti şi de interes subiecte! Invitat a fost arhitectul Marius Bortaș care a dialogat despre noile tendinţe în acest domeniu şi despre cum pot fi salvate clădirile de patrimoniu sau monumentele. De asemenea, acesta a venit cu detalii din proiectele derulate, experienţa în arhitectura avută în străinătate.

De precizat că arhitectul Marius Bortaș coordonează Societatea „Arhivolta Studio de Arhitectură” un start-up înfiinţat în cadrul proiectului SMARTER – „Susţinerea Mediului Antreprenorial din România prin Tactici Economice Regionale”, Cod MySMIS – 82/3/7/106188. Acesta se derulează prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 Axa prioritară 3 – „Locuri de muncă pentru toţi Prioritatea de investiţii – Activităţi independente, antreprenoriat şi înfiinţare de întreprinderi”, inclusiv a unor microintreprinderi şi a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare.

În centrul echipei este arhitectul Marius Bortaș, cu un background decenal

Obiectivul Specific 3.7 este „Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”. Este vorba de o finanţare cu fonduri europene, la care Studioul s-a clasat între primii 5 din cei 400 înscrişi iniţial, în condiţiile în care proiectul a fost conceput şi realizat integral de către echipa „Arhivolta Studio de Arhitectură”. „Începând cu iulie 2019 funcţionam în această formulă însă, istoricul Biroului de Arhitectură este mult mai vechi, avându-l în centrul echipei pe arhitectul Marius Bortas, cu un background decenal. Particulatritatea care-l contradistinge faţă de colegii săi este portofoliul internaţional dobândit în urma experienţei de peste 10 ani din Italia, unde a lucrat în execuţie şi proiectare colaborând cu prestigioase Birouri de Arhitectură”, arata echipa „Arhivolta Studio de Arhitectură”.

Articolul Un cunoscut arhitect a dialogat despre noile tendințe în domeniu, cum pot fi salvate clădirele de patrimoniu sau monumentele, dar și despre experiența sa avută în străinătate, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO apare prima dată în BZI.ro.