Un bucureştean a găsit soluţia de a nu purta mască, iar acest lucru i-a adus o multitudine de urmăritori pe reţelele de socializare. Conform declaraţiilor proprii, tânărul a explicat celor care îl urmăresc faptul că şi-a cumpărat un aparat inhalator astm şi le spune celor care îl opreşte faptul că suferă de astm şi nu poate să poartă mască.

Un bucureştean a găsit soluţia de a nu purta mască

Martianu1 a ajuns o vedetă a TikTOK-ului după ce a găsit soluţia pentru a nu purta masca. Tânărul instiga, într-un videoclip postat pe celebra reţea de socializare, la nepurtarea măştii. Aceştia sunt învăţaţi cum să ocolească legile în vigoare. Bărbatul considera că investiţia într-un aparat inhalator astm se merită mai ales că te scapa de stresul purtatului măştii:

„Măi, copii, vreau să vă învăţ un tips mare de tot să salvaţi o grămadă de bani. Măştile alea sunt foarte scumpe, nu poţi să respiri, te chinui cu ele pe gură, te rişti că te opreşte Poliţia, te baţi cu lumea, cu jandarmii pe la metrou. Cea mai ieftină metodă de a scăpa de problema asta: te duci la farmacie şi spui: daţi-mi şi mie un Ventolin d-ăsta. Este 10 lei şi doar umbli cu el în buzunar şi de fiecare dată când te întreabă cineva unde e masca, i-l arăţi un pic de tot şi l-ai băgat la loc şi pleci. Nu va zice nimeni nimic, va zice că ai astm şi te îneci cu masca”, este mesajul tânărului pe TikTok.

Mulţi urmăritori nu par, însă, peste măsură de încântaţi de recomandarea utilizatorului Martianu1. La unele comentarii, intervine şi Martianu1, reiterând ideea că purtatul măştii i se pare o prostie.

Purtatul măştilor de protecţie este obligatorie în Iaşi, şi mai multe judeţe

În judeţul Iaşi, de exemplu, purtatul măştilor în toate spaţiile deschise este obligatoriu. Într-o decizie comunicată de prefectul Marian Grigoras se arata ca măsură este valabilă pentru două săptămâni şi a intrat în vigoare de pe data de 1 august. Măsură a fost luată după ce în judeţ s-a observat o creştere a numărului de persoane infectate.

Conform aceleiaşi decizii, purtatul măştilor este obligatorie în toate spaţiile publice deschise, pe străzi, parcuri, sau pieţe.

„Întrunit astăzi, 30.07.2020 în ședință extraordinară, la convocarea dlui. Prefect Marian GRIGORAȘ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută de Direcția de Sănătate Publică Iași asupra nivelului răspândirii infecției cu virusul SARS COV2 în județ, dar și a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieșean pentru a face față situației actuale.

În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași.

Se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.” se arată în comunicat.

Cifrele rămân îngrijorătoare. Peste 1.000 de români au fost confirmați cu noul coronavirus în ultimele ore

Până ieri, 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.075 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 492 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Articolul Un bucureştean a găsit soluţia de a nu purta mască! Pretinde că are asm apare prima dată în BZI.ro.