Un bebeluș din Portugalia a decedat, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Miercuri, Portugalia a declarat că un bebeluș, de doar 4 luni, a decedat, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, bebelușul, o fetiță, devine cea mai tânără victimă a COVID-19 din statul portughez. În ultimele zile, această țară suferă cumplit din cauza unor focare care au izbucnit în unele aziluri de bătrâni.

Un bebeluș din Portugalia a decedat, după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Marta Temido, ministrul portughez al Sănătății, a declarat că fetița a fost infectată de una dintre rude. Cu toate acestea, ea mai suferea de încă o boală, care s-a agravat: cardiopatie congenitală gravă

Pe lângă acest deces, a mai fost înregistrată și moartea unui bătrân de 80 de ani. În ceea ce privește numărul de persoane infectate, acesta a ajuns la 253.

Îngrijorător este faptul că în Portugalia au izbucnit focare la azilurile de bătrâni. Cea mai afectată zonă este municipiul Odivelas, din afara Lisabonei. Aici s-au înregistrat 71 de infectări, dintre care 37 sunt rezidenți, iar 34 angajați.

Acest caz a adus multă tristețe în sufletul tuturor oamenilor, iar cei mai îngrijorați sunt oamenii de la un alt centru de îngrijire a bătrânilor la Reguengos de Monsaraz, din regiunea Alentejo. Aici, 18 persoane au murit din cauza că nu au fost tratate corespunzător.

În total, în 69 de centre în care s-au raportat contagieri sunt infectaţi 563 de rezidenţi şi 255 de angajaţi.

De la începutul luptei cu pandemia, Portugalia a înregistrat 54.701 de cazuri de COVID-19 şi 1.786 de decese.

Un nou-născut a murit, după ce medicii nu au operat-o pe femeie de frica Covid-19

Unui medic din cadrul Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia i se aduc acuzații halucinante. Rudele unei femei al cărei bebeluș a murit la doar două zile de la naștere acuză cadrul medical că nu a efectuat operația de cezariană la timp. Doctorul nu a înaintat intervenția chirurgicală deoarece nu avea rezultatul testului pentru coronavirus.

Familia femeii susține că doctorul a refuzat vehement să-i facă gravidei operația de cezariană, deși se afla în stare gravă, de teama coronavirusului și că acesta a fost motivul care a stat la baza decesului copilului lor.

Mama, în vârstă de 42 de ani, a fost operată în cursul zilei de vineri, la intervenția unui alt cadru medical care ar fi susținut că și femeia își va pierde viața, precizează rudele acesteia. După naștere, bebelușul a fost transportat de urgență la Oradea, cu un elicopter SMURD, unde a și trecut la cele veșnice.

Femeia și rudele acesteia sunt decise să îl dea în judecată pentru malpraxis pe medicul de gardă care a refuzat intervenția chirurgicală.

În altă ordine de idei, conducerea unității spitalicești susține că operația de cezariană s-a făcut de urgență, fiindcă starea fătului s-a agravat, iar femeia a fost operată înainte de a primi rezultatul testului Covid-19.

Citește mai mult aici!

Articolul Un bebeluș din Portugalia a decedat, după ce a fost infectat cu noul coronavirus apare prima dată în BZI.ro.