Cel puţin şase persoane au fost rănite după ce un avion al Misiunii ONU în Mali a ieşit de pe pistă, luni după-amiază, în timpul aterizării pe Aeroportul din Gao, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

„Aeronava a ieşit de pe pistă, şase persoane au fost rănite”, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Misiunii Naţiunilor Unite în Mali (MINUSMA).

Avionul, care decolase din Bamako, a suferit avarii semnificative în urma accidentului. Identităţile răniţilor nu au fost dezvăluite. Numeroase echipaje medicale şi de pompieri au intervenit imediat după accident.

Avioane de vânătoare ruse au fost trimise pentru a intercepta mai multe aeronave de recunoaştere americane

Avioane de vânătoare ruse au fost trimise pentru a intercepta mai multe aeronave de recunoaştere americane, în cursul unor incidente produse deasupra Mării Negre în ultimele 24 de ore, anunţă autorităţile de la Moscova. Un avion de vânătoare Suhoi Su-27 a fost mobilizat vineri pentru a intercepta o aeronavă de recunoaştere americană de tip EP-3E. Incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Negre, potrivit agenţiei RIA Novosti.

„Avionul american se îndrepta spre frontiera Rusiei, dar a schimbat direcţia şi s-a îndepărtat. Avionul rus a revenit la bază”, a comunicat Centrul rus pentru Apărarea Naţională. Autorităţile ruse precizează că avionul american de recunoaştere nu a pătruns în spaţiul aerian al Rusiei.

Într-un alt incident, produs joi seară, un alt avion militar rus de tip Suhoi Su-27 a fost trimise pentru a intercepta două aeronave americane de recunoaştere, tot deasupra Mării Negre.

„Echipajul avionului rus s-a apropiat de cele două avioane vizate, menţinând o distanţă sigură, şi le-a identificat ca fiind o aeronavă de recunoaştere RC-135 a Forţelor Aeriene americane şi o aeronavă de patrulare P-8A a Forţelor Navale americane”, a anunţat Centrul rus pentru Apărarea Naţională, citat de agenţia Tass.

Articolul Un avion al Misiunii ONU în Mali a ieşit de pe pistă. Cel puțin șase persoane au fost rănite apare prima dată în BZI.ro.