Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se alătură evenimentului european Erasmus Days, care va avea loc în perioada 15 – 17 octombrie 2020 și care vizează promovarea Programului Erasmus și a valorilor europene precum ecologie, solidaritate și incluziune socială și învățare online. Cu această ocazie, în perioada 15-16 octombrie, se vor desfășura unele activități online la care sunt invitați să ia parte studenții UAIC și cei ai universităților partenere Erasmus, atât din Uniunea Europeană cât și din afara ei.

Zilele Erasmus pe 15 și 16 octombrie

Foști și actuali studenți Erasmus vor împărtăși poveștile lor printr-o fotografie reprezentativă din timpul mobilității și șapte cuvinte cheie care descriu experiența lor, în cadrul concursului “Povestea mea ERASMUS în șapte cuvinte”. Toate poveștile studenților vor fi făcute publice pe 15 octombrie pe pagina de Facebook a UAIC, iar fotografia câștigătoare va fi cea care obține cele mai multe aprecieri și distribuiri până pe data de 16 octombrie, la ora 10:00.

Tot pe 15 octombrie, în cadrul unui eveniment de informare online, coordonatorii Erasmus din facultățile UAIC și reprezentanți ai Biroului Erasmus vor vorbi despre avantajele unei mobilități Erasmus, condiții și criterii pentru accesarea acestui tip de bursă și vor prezenta pașii de urmat pentru cei care își doresc să beneficieze de o mobilitate de studiu sau de practică în străinătate. Cei interesați pot participa doar accesând AICI!

Studenții Erasmus care studiază în acest semestru la UAIC, dar și studenții universităților partenere (UE și non-UE) se vor bucura de un tur virtual al universității în limba engleză, susținut de către lect. univ. dr. Mihai BULAI (Facultatea de Geografie și Geologie) pe 15 octombrie, începând cu ora 13.00.

Toate evenimentele Erasmus Days organizate la UAIC zilele acestea vor putea fi urmărite și pe pagina de Facebook Erasmus UAIC. Mai multe detalii pot fi solicitate Biroului Erasmus din cadrul Serviciului Relații Internaționale al Universității AICI!

Întâlnire virtuală între studenți, mediu de afaceri și mari companii, organizată de UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a organizat on-line evenimentul de lansare a proiectului intitulat „Start experiența -START.EXE”. La acesta au participat, în coordonarea rectorului – prof. univ. dr. Tudorel Toader, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor partenere și ai studenților. Activitatea este co-finanțată prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și își propune formarea și dezvoltarea de competențe profesionale, transversale și antreprenoriale cerute pe piața muncii pentru 325 de studenți

Eveniment de lansare a proiectului intitulat „Start experiența – START.EXE”. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a organizat on-line acțiunea unde au participat, în coordonarea rectorului – prof. univ. dr. Tudorel Toader, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor partenere și ai studenților. Proiectul este co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020 și își propune formarea și dezvoltarea de competențe profesionale, transversale și antreprenoriale cerute pe piața muncii pentru 325 de studenți.

„E un proiect ce, poate, nu are o sumă mare, dar cred că 1 milion de euro este un început bun pentru a dezvolta o activitate dedicată studenților universității noastre. Acesta își propune să-i pună în legătură pe tineri cu mediul de afaceri, cu marile firme și companii din zona Moldovei, din Iași și din România. Au fost alese domenii extrem de importante și de impact în comunitate. Ne dorim să avem o strânsă legătură și bună informare cu piața muncii, cu segmentul antreprenorial”, a punctat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la Universitatea „Cuza” din Iași.

Articolul UAIC sărbătorește Zilele Erasmus pe 15 și 16 octombrie apare prima dată în BZI.ro.