Traian Ogâgău a fost validat pentru un nou mandat de primar în Sângeorz de Judecătoria Năsăud. Traian Ogâgău a câștigat alegerile din 27 septembrie. Acesta fusese revocat din funcția de primar miercuri, 14 octombrie, din cauza condamnării definitive într-un dosar penal.

Judecătoria Năsăud îl condamnase în primă instanță pe Traian Ogâgău la un an de închisoare cu suspendare, pedeapsă care, rămasă definitivă, a dus la încetarea înainte de termen a mandatului său de primar.

„Validat pentru noul mandat! Mare victorie dragii mei sângeorzeni! Ce m-aș fi făcut fără sprijinul dumneavoastră?! Mulțumesc bunului Dumnezeu și tuturor sângeorzenilor pentru susținere și implicare! Rugăciunile voastre au fost ascultate! Am avut și am încredere în justiție!”, a scris Traian Ogâgău pe pagina sa de Facebook.

Validat de judecătoria care inițial îl condamnase

Judecătoria Năsăud a validat joi noul mandat de primar câștigat de Traian Ogâgău pe 27 septembrie și a respins cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru şi de PSD Bistriţa-Năsăud. Decizia instanței poate fi atacată în termen de două zile, potrivit Bistrițeanul.

Traian Ogâgău a fost revocat din funcția de primar miercuri, 14 octombrie, în urma condamnării definitive într-un dosar penal. Revocarea a venit în ultimele zile din vechiul mandat de primar și, după doar o zi de „suspendare”, el a fost validat pentru noul mandat de primar, obținut după victoria în alegerile din 27 septembrie.

Condamnat pe final de mandat

Prefectul Stelian Dolha a primit miercuri, 14 octombrie, referatul de la secretarul Primăriei Sângeorz-Băi, privind condamnarea definitivă a primarului și a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar, conform Codului Administrativ, ceea ce anulează practic un mandat care oricum expiră peste câteva zile.

Primarul a filmat cum îşi umileşte propria fiică

Primarul PNL din Sângeorz-Băi filmează clipele în care acesta îşi umileşte propria fiică. Traian Ogâgău şi-a dezbrăcat fiica şi a pus-o să stea în genunchi, cu mâinile ridicate deasupra capului. Întreaga întâmplare a durat minute în şir, timp în care fetiţa plângea şi implora să se oprească. Tatăl nu s-a lăsat şi a pus-o pe fetiţa să repete o frază minute în șir:

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun” sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, sunt câteva dintre propozițiile pe care bărbatul o pune pe fetiță să le repete.

A fost votat de oameni în ciuda scandalului creat

Primarul s-a apărat spunând că nimeni nu are dreptul să-i spună cum să-și educe copiii. Poliția s-a autosesizat și a fost deschis un dosar penal.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud de către polițiști, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, citată de publicația locală.

În ciuda scandalului stârnit, care a atras inclusiv intervenția premierului Ludovic Orban și excluderea lui Traian Ogâgău din PNL, acesta a câștigat un nou mandat de primar.

„Am învins, dragii mei sângeorzeni”, a scris Ogâgău pe Facebook în noaptea alegerilor.

El a postat pe Facebook un clip video în care apare alături de susținători, cu muzică și focuri de artificii.

Articolul Traian Ogâgău, validat pentru un nou mandat de primar în Sângeorz apare prima dată în BZI.ro.