Un bărbat de 47 de ani a decedat, după ce a fost lovit şi de două persoane, au anunţat reprezentanţii IPJ Prahova. Evenimentul s-a produs în oraşul Boldeşti-Scăeni, unde bărbatul fusese chemat la un vecin pentru a strânge fân.

Un bărbat din Prahova a fost ucis

Pe fondul consumului băuturilor alcoolice şi al unor neînţelegeri legate de o căpiţă de fân, cei doi bărbaţi l-au lovit şi înjunghiat pe acesta. Agresorii au fost prinşi de poliţie, iar procurorul a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore, fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„În urma unui apel 112, mai multe echipe de poliţişti şi jandarmi s-au deplasat în Boldeşti Scăeni, ocazie cu care au găsit un bărbat de 47 de ani decedat, prezentând leziuni traumatice. La faţa locului s-a deplasat un procuror criminalist din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova şi un medic legist care au efectuat cercetări, stabilind faptul că persoana decedată este victima unui omor”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Sursa citată precizează că „din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoana a fost chemată pentru a strânge fân la o adresă învecinată, apoi pe fondul consumului de alcool şi al unor neînţelegeri legate de o capiţă de fân, doi bărbaţi l-ar fi lovit cu un obiect contondent şi un obiect tăietor-înţepător în zona toracelui şi abdomenului. Victima a decedat”.

Reprezentanţii IPJ Prahova mai spun că cei doi bărbaţi au fost prinşi de poliţişti, procurorul dispunând reţinerea acestora pentru 24 de ore, fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Crimă înfiorătoare, comisă de doi adolescenți în Iași!

Coincidență macabră: un tânăr de 18 ani a luat tot atâția ani de pușcărie! Judecătorii i-au obligat pe cei doi adolescenți la plata unor despăgubiri totale de 55.445 de lei, către rudele victimei

Crimă înfiorătoare, comisă de doi adolescenți în Iași! Coincidență macabră: un tânăr de 18 ani a luat tot atâția ani de pușcărie! Astfel, doi adolescenți au fost pedepsiți ieri de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Astfel, Florin Dracea (18 ani) a fost condamnat la o pedeapsă de 18 ani de detenție, pentru omor calificat. În același dosar, în cazul lui Adelin D., zis „Marghiol” (15 ani), a fost luată măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 12 ani, omor calificat și tâlhărie calificată.

„Instanța admite acțiunea promovată în cauză de partea civilă D.F. În consecință, obligă în solidar pe inculpați să îi plătească părții civile D.F. suma de 55.445 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. Confiscă de la inculpatul Florin Dracea bunurile folosite la săvârșirea faptei, respectiv un clește metalic tip gură de lup și un levier metalic”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Crimă înfiorătoare, comisă de doi adolescenți în Iași

Procesul celor doi indivizi a început pe 18 decembrie 2019. Anchetatorii au identificat doi tineri, unul de 15 ani, iar un altul de 18 ani, suspectați de comiterea unor fapte teribile. Tânărul în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv, în timp ce minorul a fost dus la „Socola”. Potrivit procedurilor, în astfel de cazuri, este obligatorie efectuarea unei expertize psihiatrice în ceea ce îi privește pe suspecții minori. Oamenii legii au precizat că, la sfârșitul anului 2019, doi tineri au decis să spargă casa unui consătean. Totul s-a întâmplat în comuna ieșeană Belcești.

„Cei doi tineri au intrat în casa unui bărbat în vârstă de peste 60 de ani. Scopul a fost acela de a sustrage orice sume de bani sau bunuri pe care le-ar fi găsit în imobil. Numai că, la un moment dat, partea vătămată s-a trezit, iar cei doi ar fi lovit-o, provocându-i leziuni incompatibile cu viața”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mai exact, cei doi adolescenți au intrat în miez de noapte în casa consăteanului, cu scopul de a-l jefui. Pensionarul a fost trezit de zgomotele produse și, când i-a confruntat pe cei doi, a fost luat la pumni și picioare. În urma agresiunii, pensionarul a fost lăsat într-o baltă de sânge, cadavrul acestuia fiind descoperit de un cunoscut, care a și anunțat autoritățile printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-au deplasat atât un echipaj medical, cât și unul de Poliție. Cadrele medicale nu au mai putut face altceva pentru victimă, decât să constate decesul acesteia.

Articolul Tragedie în Prahova. Un bărbat a fost ucis cu sânge rece de două persoane apare prima dată în BZI.ro.