Străzile din Iași sunt aproape pustii. Ieșenii s-au speriat de numărul mare de îmbolnăviri așa că au preferat să stea în casă. În prima zi a lunii august străzile din Iași sunt mai mult pustii. În vreme ce autoritățile locale au recomandat cetățenilor purtarea măștii de protecție inclusiv în spațiile deschise în exterior mulți ieșeni au preferat să nu riște și să rămână în casă până ce vor fi anunțate noile reglementări oficiale în Monitorul Oficial. Până acum Guvernul nu s-a pronunțat asupra obligativității purtării măști de protecție în spațiile deschise și a lăsat la alegerea autorităților locale să impună regulamente în acest sens. Reamintim faptul că primarul Mihai Chirica a recomandat ieșenilor să poarte mască de protecție și în exterior până ce acest aspect vor fi reglementate în Monitorul Oficial.

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice din judeţul Iaşi, inclusiv pe stradă. Amenzile sunt uriașe

Este oficial! De la 1 august, toți ieșenii trebuie să poarte mască de protecție în toate spațiile publice din județul Iași, inclusiv pe stradă. Cine nu respectă această regulă vor fi sancționați. Amenzile variază între 500-2500 de lei. Această măsură este valabilă timp de 14 zile.

„Întrunit astăzi, 30.07.2020 în ședință extraordinară, la convocarea dlui. Prefect Marian GRIGORAȘ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută de Direcția de Sănătate Publică Iași asupra nivelului răspândirii infecției cu virusul SARS COV2 în județ, dar și a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieșean pentru a face față situației actuale.

În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași.

Se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Respectarea aplicării măsurii adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și de către Direcția de Sănătate Publică Iași.

«În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS COV2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătățirea indicatorilor monitorizați.

Facem un apel la cetățenii județului Iași să sprijine autoritățile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieți ale conaționalilor noștri. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să fim atenți la distanțarea fizică dintre persoane. » a declarat prefectul Marian Grigoraș”, se arată în comunicatul transmis de autoritățile locale.

Articolul Străzile din Iași sunt aproape pustii. Ieșenii s-au speriat de numărul mare de îmbolnăviri – Galerie Foto apare prima dată în BZI.ro.