Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridion“ din Iași inaugurează astăzi, 2 octombrie 2020, un aparat de angiografie coronariană și unul de electrofiziologie și pacing cardiac, ambele fiind vârfuri de gamă pe segmental de tehnică medicală.

Prezenți la acest eveniment sunt primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, medicii Clinicii de Cardiologie, dr. Victor Costachi, fostul ministrul al Sănătăţii, dar şi directorul CAS Radu Țibichi.

„Astfel, Secția Clinică de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridion“ Iași va avea o dotare la standard europene de elită. Iar pacienților cu patolgoie majoră cardiovasculară din zona Moldovei l ise va oferi o garanție suplimenatră la viață și sănătate, cu atât mai mult cu cât suferința cardiovasculară este cauza principal de morbiditate la nviel global“, a declarat Ion Bârliba, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridion“ Iași.

„Deficitul de servicii medicale din această specilitate. Ne bucurăm foarte mult ca în sfârşit avem o capacitate mai aproape de cea necesară pentru a deservii pacienţii din regiunea de Nord Est. Aceasta investiţie se înscrie în planul de dezvoltare a serviciilor medicale din regiunea de Nord Est, iar Iaşul este cel mai important centru în cardiologie în acest moment, urmând ca Suceava şi Bacăul să completeze acest tip de servicii care suferim foarte mult din cauza deficitului. În ceea ce priveşte situaţia care urmează vă asigurăm că instituţia noastră se va preocupa ca într-un timp foarte scurt să listeze unitatea sanitară în cadrul programului de sănătate naţional, astfel încă într-un termen foarte scurt, primii bolnavi să fie trataţi în acest spital”, a declarat Radu Țibichi, directorul CAS Iaşi.

Articolul Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridion“ din Iași inaugurează două aparate performante – FOTO apare prima dată în BZI.ro.