La Spitalul de Recuperare din Iași sunt aduși primii pacienți infectați cu noul coronavirus. Autoritățile locale au decis ca persoanele care sunt diagnosticați pozitiv cu SARS-CoV-2 să fie internați și în cadrul acestei unități medicale. Decizia a fost luată după ce Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul CFR au devenit neîncăpătoare și nu mai au niciun pat disponibil pentru pacienți cu COVID-19. Spitalul Militar nu a fost încă amenajat corespunzător pentru a putea interna pacienți infectați cu noul coronavirus.

Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a devenit spital suport pentru pacienţii de COVID-19

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Unitatea medicală are 20 de paturi disponibile pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19.

”În contextul creșterii numărului de pacienți pozitivi, fiind necesară suplimentarea numărului de locuri pentru aceștia, în urma demersurilor autorităților județene, Ministrul Sănătății a aprobat astăzi includerea pe lista spitalelor suport covid a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” și a Spitalului Clinic de Recuperare Iași.” declara Marian Grigoras, prefectul judeţului Iaşi.

Totuşi, potrivit managerului unităţii medicale, activitatea spitalului nu va fi afectată. Paturile disponibile pentru pacienţii de COVID-19 sunt într-un alt corp de clădire, separat de spital

”In contextul creşterii persoanelor infectate cu COVID-19, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a devenit spital de suport. Vreau să menţionez faptul că activitatea din secţiile unităţii medicale nu va fi afectată. Spitalul va avea 20 pături pentru bolnavii de COVID-19, paturi care sunt organizate într-un corp de clădire separat de spital.” a declarat Carmen Cumpăt, managerul unităţii medicale.

Care este situația pandemiei de coronavirus din Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 1 august 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 1491 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 27 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1265 au fost externate (cu 31 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numarul acestora mentinadu-se la 63.

La data de 1 august 2020, în judeţul Iaşi există un număr de 615 de persoane pentru care s-a decis carantină la domiciliu, neexistând persoane în carantină instituţionalizată. De asemenea un număr de 487 de persoane se afla în izolare la domiciliu sau instituţionalizata.

Bilanț îngrijorător! Câte persoane au fost nou infectate cu COVID-19 în România

Până astăzi, 1 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.225 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Coronavirus în România, 1 august 2020. 401 pacienți internați la ATI

Până astăzi, 2379 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 31.07.2020 (10:00) – 1.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 36 de decese (25 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 36 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.445. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 401 pacienți.

Articolul Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a devenit spital suport pentru pacienţii de COVID-19 apare prima dată în BZI.ro.