Slovenia a adoptat noi măsuri! Persoanele care vin din România trebuie să stea în carantină 14 zile. Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, guvernul sloven a ajunțat vineri că va fi impusă o perioadă de izolare de 14 zile pentru persoanele care vin din România, Bulgaria, India, Bahamas şi cinci regiuni ale Spaniei.

Sunt exceptați călătorii care se află în tranzit. Slovenia a adoptat noi măsuri!

În uma unei evaluări privind riscul de transmitere a SARS-Cov-2, România, Bulgaria, India, Bahamas şi cinci regiuni ale Spaniei au fost plasate pe ”lista roşie” întocmită de autorităţile slovene. Această măsură se aplică imediat și tuturor persoanelor, care provin din zonele menționate, indiferent de naționalitate. De asemenea, sunt exceptați călătorii care se află în tranzit.

În ceea ce privește cele cinci regiuni din Spania, acestea sunt: Valencia, Catalonia, Ţara Bascilor, Aragon şi Navarra.

Reguli noi pentru românii care vor să viziteze Austria

Pentru ca cetățenii români să poată intra în Austria, aceștia trebuie să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru noul coronavirus, care să fie eliberat cu 72 de ore înainte. Această măsură a intrat în vigoare pe 27 iulie 2020 și va fi valabilă până la 30 septembrie 2020, cel puțin. Până în acest moment, testul avea o valabilitate de maximum 4 zile.

Testul COVID-19 are o valabilitate de 72 de ore

Românii care nu prezintă acest test, au obligația de a intra în izolare și trebuie să suporte costurile cazării. În cazul în care persoana din România nu are posibilitatea de a prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, Austria nu va mai permite intrarea pe teritoriul său.

De asemenea, testul COVID-19 este obligatoriu și pentru turiștii români care vizitează Grecia

Ministerul Afacerilor Externe arată că autoritățile austriece au publicat în seara zilei de 24 iulie 2020 o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de pană la data de 30 septembrie 2020.

Perioada de izolare nu va mai fi de 14 zile. Reguli noi

Pe lângă introducerea testului COVID-19, cu o valabiltate de 72 de ore, autoritățile austrice au redus și perioada de izolare de la 14 la 10 zile. Aceasta se va realiza la domiciliu sau într-o locație adecvată

Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În cazul în care persoana nu deține un test, va sta în izolare 10 zile, împreună cu famlia sa la domiciliu sau într-o locație adecvată. Costurile în această situație sunt suportate de persoana în cauză. Dar dacă testul va ieși negativ, izolarea se suspendă.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria.

Prevederile noi se aplică tuturor, inclusiv românilor.

Articolul Slovenia a adoptat noi măsuri! Persoanele care vin din România trebuie să stea în carantină 14 zile apare prima dată în BZI.ro.