Șeful de tren care a afirmat că ”purtăm masca de proști” a fost transferat pe postul de manevrant de vagoane. Șeful de tren care a fost surprins cu o cameră video în timp ce le spunea călătorilor să renunțe la mască și explica faptul că cei care o poartă sunt ”proști”, a fost transferat pe postul de manevrant vagoane și nu mai are voie să intre în contact cu publicul.

„CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente”. Șeful de tren care a afirmat că ”purtăm masca de proști” a fost transferat pe postul de manevrant de vagoane

După ce dialogul dintre șeful de tren și călători a fost difuzat de Digi24, CFR Călători s-a autosesizat.

„În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplina a decis ca șeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător. De asemenea, din funcția de șef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane. În același timp, salariul i-a fost diminuat corespunzator”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

„CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu”, subliniază compania.

„Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât și pentru călători. Orice abatere de la această regulă va fi sancționată ferm conform reglementărilor în vigoare. În plus, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare”, se mai arată în comunicatul CFR Călători.

Întâmplarea a avut loc pe ruta București – Constanța

Totul a fost filmat într-un tren pe ruta București – Constanța, Persoana care a trimis filmarea la Digi24 afirmă că CFR călători nu a dat bilete așa încât să se poată păstra distanța între călători.

Dialog între controlorul de tren și mai mulți călători:

Călător: În situația de față este o pandemie, există o pandemie, iar această pandemie nu poate fi înlăturată…

Controlor de tren: Cine a declarat pandemia în țara asta? E declarată cumva pandemia în țara asta și eu nu știu?

Călător: Da, este pandemie.

Controlor de tren: Ba nu! Mai interesați-vă! În România, Ministerul Sănătății nu a declarat pandemie, vă rog frumos să vă interesați. Deci nu faceți niște afirmații care nu le înțelege nimeni. Pandemia în România nu este declarată de către ministrul Sănătății. Deci încă nu a declarat dacă este pandemie.

Călător: Atunci de ce purtăm măștile astea?

Controlor de tren: De proști, de aia, că nu le purtăm de deștepți, că dacă le purtam de deștepți…

Călător: Putem să le dăm jos? Am insuficiență respiratorie.

Controlor de tren: Din punctul meu de vedere, da. Pe mine nu mă deranjează.

Călător: Nu mi se pare corect. Unii poartă, alții nu. Vi se pare normal, vi se pare corect?

Călător: Eu port mască când am nevoie să port, acum nu pot să port. Haide să ne înțelegem să nu mai facem atâta scandal pentru o nimica toată.

Articolul Șeful de tren care a afirmat că ”purtăm masca de proști” a fost transferat pe postul de manevrant de vagoane apare prima dată în BZI.ro.