Se discută prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile! Ludovic Orban: ”Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă„

Vineri este ziua când se decide situația stării de alertă

În ședința de guvern de vineri va fi discutată Hotărârea de Guvern ce vizează prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, așa cum arată ordinea de zi, făcută publică pe site-ul oficial al Secretariatului General al Guvernului (SGG)

„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, conform proiectului de HG, ce va fi discutat vineri.

Din momentul ieșirii din starea de urgență, care a avut loc pe data de 15 mai, România a intrat în stare de alertă, pentru prima oară. De atunci a mai fost dispusă încă o stare de alertă. Este de așteptat o a treia, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Se discută prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile! Ludovic Orban: ”Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă„

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis luni că Guvernul va prelungi „cel mai probabil” cu alte 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării. Este pentru a treia oară când este prelungită starea de alertă. Decizia ar urma să fie luată zilele următoare, în condițiile în care la finalul acestei săptămâni expiră starea de alertă.

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a anunțat premierul.

Nelu Tătaru, prognoză despre cazurile de COVID-19

Nelu Tătaru a ţinut să sublinieze faptul că romanii nu sunt încă conştienţi de gravitatea situaţiei. El apelează la bunul simţ al populaţiei şi spera ca fiecare cetăţean să se protejeze pentru a nu ajunge la spital.

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri.

Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tătaru, într-o discuție cu jurnaliștii.

Articolul Se discută prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile! Ludovic Orban: ”Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă„ apare prima dată în BZI.ro.