O femeie care a fost prinsă furând dintr-un supermarket de pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt din municipiul Iaşi, a fost luată cu forţa de poliţişti.

O femeie a fost surprinsă furând produse dintr-un magazin

Femeia a fost surprinsă de un agent de pază din magazin în timp ce încerca să fure produse. Agentul a chemat poliţia, însă femeia a refuzat să se se legitimeze. În zona centrală au ajuns echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Iași, dar şi de la Poliţia Locală.

Femeia nu a vrut să dea explicaţii pentru gestul său şi a devenit recalcitrantă. În aceste condiţii, poliţiştii i-au pus cătuşele. Femeia nu s-a calmat şi a început să urle sub ochii îngroziţi ai trecătorilor.

Polițiști din Iași au băgat după gratii doi hoți

Doi hoți au ajuns pe mâna oamenilor legii, după ce au comis mai multe furturi. Polițiștii au identificat și condus la cercetări un tânăr, de 20 ani, și o tânără, de 16 ani, bănuiți de comiterea de furturi din auto și dintr-o societate comercială, fapte care ar fi fost săvârșite pe raza municipiului Iași. Din cercetări, au rezultat indicii că, săptămâna trecută, aceștia ar fi pătruns în autoturisme parcate pe raza municipiului Iași, de unde ar fi sustras bani și bunuri. Spre exemplu, în noaptea de 19 spre 20 iulie a.c., ar fi pătruns într-un auto, iar din torpedou ar fi sustras o borsetă cu acte și suma de 300 euro.

De asemenea, în noaptea de 23 spre 24 iulie, cei doi ar fi pătruns în incinta unei societăți, pe un geam lăsat deschis, de unde ar fi sustras un laptop și un seif de dimensiuni mici, prejudiciul total fiind de aproximativ 4.000 lei. În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea preventivă a tânărului pentru 30 de zile și plasarea sub control judiciar a tinerei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

Polițiștii ieșeni acționează pentru diminuarea furturilor

În cadrul Programului de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Secției 4 Poliție Urbană Iași au desfășurat o activitate de informare în zonele Ciurchi și Grădinari din municipiul Iași, pentru prevenirea furturilor din locuințe. Au fost distribuite cetățenilor peste 1.000 de pliante cu recomandări. Polițiștii vă recomandă dacă locuiți la bloc să montați un interfon la intrarea în scară și să-l utilizați în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil:

„Asigurați-vă că dispozitivul de amortizare montat pe ușa de intrare asigură o închidere completă a acesteia. La intrările în holurile blocului și pe paliere este nevoie de o bună iluminare. Instalați un sistem de iluminare automat cu detecția mișcării și un sistem de supraveghere video. Montați un sistem de alarmă în locuința dumneavoastră. Conectați sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora. Montați o încuietoare de înaltă siguranță la ușa de acces în locuință. Dacă locuiți la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră țin hoții la distanță”.

Articolul Scene violente în centrul Iaşului! Imagini cu o femeie luată pe sus de un grup de poliţişti (Exclusiv) – FOTO/ VIDEO apare prima dată în BZI.ro.