Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat luni, 3 august 2020, că va opri producţia ultimei sale fabrici de computere din China, cel mai recent producător care transferă producţia din a doua economie mondială, transmite Reuters.

Samsung Electronics îşi opreşte activitatea la una dintre fabrici

Companiile îşi regândesc planurile în ceea ce priveşte producţia şi lanţurile de aprovizionare pe fondul creşterii costurilor cu forţa de muncă în China. De asemenea, la baza acestei decizii a stat şi escaladarea tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, dar şi efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Circa jumătate din cei 1.700 de angajaţi cu contract de la fabrica Samsung Electronics Suzhou Computer vor fi afectaţi. Excepţie o fac cei care lucrează în domeniul cercetării-dezvoltării (R&D), a informat publicaţia South China Morning Post, citând o notificare transmisă angajaţilor Samsung din China.

În anul 2012 unitatea exporta bunuri din China în valoare de peste 4,3 miliarde de dolari, suma scăzând la un miliarde de dolari până în anul 2018.

Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat vehement să comenteze datele referitoare la veniturile şi livrările fabricii, sau să dea detalii privind angajaţii.

„China rămâne o piaţă importantă pentru Samsung şi vom continua să furnizăm servicii şi produse superioare pentru consumatorii chinezi”, se arată într-un comunicat al grupului sud-coreean Samsung Electronics Suzhou Computer.

Samsung mai are în China două facilităţi unde produce semiconductori, în Suzhou şi Xi’an. Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China după ce cota sa de piaţă s-a apropiat vizibil de zero.

Apple și Samsung, cercetate pentru că telefoanele lor depășesc limita de radiații

Comisia Federală de Comunicaţii a condus o anchetă asupra anumitor smartphone-uri ale Apple şi Samsung, care ar emite un nivel mai ridicat de radiaţii decât permit reglementările FCC, transmite Business Insider după ce publicaţia Chicago Tribune a semnalat acest lucru în urmă cu un an. Cu ajutorul laboratorului de testare a radiaţiilor RF Exposure Lab din California, Tribune a descoperit că iPhone 7 şi iPhone 8 de la Apple emiteau niveluri de radiaţii dincolo de limitele FCC. Cei de la Tribune au constatat că şi Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 şi Galaxy J3 au depăşit de asemenea, limita de radiaţii. Nivelurile excesive de radiaţii au fost înregistrate printr-un test care a simulat telefoanele la 2 mm distanţă de un corp uman – deci, atunci când utilizatorul ţine telefonul la ureche în timpul unui apel telefonic sau când telefonul este într-un buzunar.

Chicago Tribune avertizează că a efectuat teste pe doar 11 smartphone-uri, dintre sutele de mărci care sunt vândute în întrega lume. Riscurile pentru sănătate asociate radiaţiilor emise de telefoanele smart sunt încă incerte. Unii spun că cei din generaţia tânără pot fi expuşi la mai multe radiaţii emise de smartphone-uri decât generaţiile mai în vârstă, deoarece smartphone-urile sunt din ce în ce mai prezente. Dar în acelaşi timp şi telefoanele obişnuite dinaintea smartphone-urilor emiteau radiaţii. Apple a declarat pentru Chicago Tribune ca testarea publicaţiei a fost inexacta comparativ cu testele realizate de compania americană. Cei de la Apple încă nu au oferit niciun comentariu pentru Business Insider.

Articolul Samsung Electronics opreşte activitatea de la o fabrică din China apare prima dată în BZI.ro.