Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19. Rusia intenționează efectuarea vaccinărilor împotriva coronavirusului în masă începând cu luna octombrie, au anuntat agențiile locale de știri.

Ministrul Sănătății, Mikhail Murashko, a declarat că Institutul Gamaleya – un centru de cercetare de stat din Moscova – a finalizat studiile clinice ale vaccinului.

Agenția de știri Interfax a raportat că documentele sunt pregătite pentru înregistrarea vaccinului, în pregătirea utilizării sale în masă, în toamnă.

Murashko a sustinut că medicii și profesorii vor fi primii care vor fi imunizati.

O sursă a declarat agenției de știri Reuters că primul vaccin potențial al Covid-19 al țării ar fi primit aprobarea de reglementare încă din luna august.

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19

Viteza cu care Rusia se deplasează pentru a scoate un potențial vaccin i-a determinat pe unii să se întrebe dacă Moscova pune prestigiul național înainte de știință și siguranță.

Conform celor mai recente date de la Universitatea John Hopkins, Rusia are în total 849.277 de cazuri de coronavirus confirmate, al patrulea cel mai mare din lume.

Peste 14.100 de persoane din țară au decedat din cauza acestei boli respiratorii.

Peste 100 de vaccinuri posibile sunt dezvoltate în întreaga lume pentru a încerca să oprească pandemia.

Cel puțin patru sunt în studiile umane din faza a III-a finală – conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – inclusiv trei dezvoltate în China și altul în Marea Britanie.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au făcut o descoperire la începutul acestei luni, potrivit careia un potențial vaccin „sigur” a descoperit că „induce o reacție imună”.

Articolul Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19 apare prima dată în BZI.ro.