Pe data de 25 martie, am înregistrat la Consiliul Județean, în numele grupului PNL, un proiect de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare în limita a două salarii minime brute pe țară personalului medical și de specialitate implicat în lupta împotriva COVID din rețeaua sanitară proprie, conform Legii privind reforma în domeniul sanatatii nr. 95/2006, a declarat Romeo Vatră, lider de grup al consilierilor județeni ai PNL Iași.

„Prim consilierul județean a refuzat în luna martie proiectul, afirmând că inițiativa noastră vine prea tarziu și că se acorda deja aceste stimulente, în mintea lui amestecand merele cu perele, adică bonusurile acordate de către Guvernul PNL cu acest sprijin acordat la nivel local, prevăzut de lege.

În ședințele care au urmat din luna martie și până în luna septembrie nu a fost introdus pe ordinea de zi acest proiect inițiat de PNL, în schimb, constat că initiativa noastra a fost insușită de către prim consilierul județean pentru a fi folosită ca instrument electoral, propunând același lucru în ședința online a Consiliului Judetean de pe 11 septembrie, la care consilierii PNL nu au avut acces la platforma online pe care se desfășura ședința.

Dacă inițiativa noastră de acordare a stimulentelor financiare personalului medical și de specialitate a fost ‘tardiva’ în martie, iata că în luna septembrie, cu doar cu două săptămâni înainte de alegeri, e binevenită. Este rușinos modul în care cei de la PSD au ajuns să plagieze proiectele PNL, pentru că au nevoie disperată să atragă voturi. Refuzul punerii în dezbaterea Consiliului Județean a celor peste 20 de proiecte depuse de consilierii PNL până acum a fost o strategie de a asigura o forma de protecție politică celor din PSD, de a afirma că PNL nu are inițiative și soluții, dar nu au făcut altceva decât să blocheze dezvoltarea județului, iar în acest caz să amâne un sprijin financiar, pe care cei care lucrează în spitalele din subordinea CJ îl puteau obține până acum.

Mi-aș fi dorit ca acest proiect să fi fost aprobat așa cum l-am gandit noi, consilierii PNL, pentru toate spitalele din rețeaua proprie a Consiliului Județean implicate în lupta împotriva COVID, nu doar pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Nu trebuie să facem discriminări între spitale, absolut toți cei care sunt implicați în combaterea pandemiei merită această formă de susținere financiară pentru sacrificiile făcute și dedicarea de care dau dovadă, zi de zi, începând cu Ziua Zero, când pandemia a ajuns în Iaşi.”, a declarat Romeo Vatră, lider de grup al consilierilor județeni ai PNL Iași.

Articolul Romeo Vatră, lider de grup al consilierilor județeni ai PNL Iași: „Plagiatorii de la PSD își fac campanie electorală cu proiectele PNL” apare prima dată în BZI.ro.