Clienții site-ului autotuningro.ro sunt păcăliți de un așa-zis afacerist din Pașcani, Răzvan Afloarei. Produsele sunt livrate la întâmplare, dar banii nu mai sunt returnați. O clientă din județul Ilfov a fost păcălită, recent, după ce a comandat un ornament pentru protecția portbagajului

Un așa-zis afacerist din municipiul Pașcani, Răzvan Afloarei, s-a ales cu sute de reclamații după ce a vândut accesorii pentru mașini, prin intermediului site-ului tuningro.ro. În ultimii ani, reclamațiile au curs la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași. Cum s-a ajuns aici? Clienții comandă produsele, dar când vine vorba despre solicitarea unui retur, Răzvan Afloarei refuză invocând diverse motive. Mai mult, nici nu se discuta despre eventuala returnare a banilor. Multe reclamații au fost identificate în rândul clienților din alte județe din țară. Sumele invocate fiind de doar câteva sute de lei, clienții nu mai insistau să recupereze banii. Chiar și așa, în edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost relatată situația unui client păcălit, care nu s-a lăsat și a depus o plângere penală pentru înșelăciune.

O clientă din județul Ilfov a fost înjurată de reprezentanții firmei, când a cerut schimbarea produsului

Cristina Sotir, din județul Ilfov, este una dintre victimele pășcăneanului Răzvan Afloarei. Recent a căzut în plasa țeparului.

„Am comandat un ornament pentru protecția portbagajului la o Mazda 6. În schimb, ei mi-au trimis pentru Renault. Am cheltuit 239 de lei. Mi-au spus să verific coletul în folie, dar problema este că nu se potrivea cu pozele. Am cerut un număr de la RTT Distribution și mi-au dat unul de la retururi. Eu nu voiam banii, ci să îmi dea produsul solicitat. Am sunat la call-center-ul lor și mi-au spus să trimit produsul printr-un curier. Asta însemnă că tot eu trebuia să plătesc curierul, în condițiile în care l-am plătit deja. M-ar fi costat încă 23 de lei. M-au sunat de la Pașcani, că îmi refuză coletul pentru că am scris că firma lor nu este Tuning. După aceea, nu mi-a mai răspuns nimeni la telefon. După aceea, am căutat alt număr și am dat peste un domn, dacă pot să-i spun așa. Mi-a vorbit urât, din handicapată și proastă nu m-a scos. Am încercat să-i explic, dar nu am avut cu cine”, a precizat Cristina Sotir.

Reprezentanții RTT Distribution SRL nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere.

A schimbat societatea prin care factura comenzile, după ce au apărut zeci de reclamații

Inițial, afacerea funcționa pe societatea Romtuning Trading SRL. Dar, după ce s-au înmulțit reclamațiile, activitatea a fost mutată pe societatea RTT Distribution SRL, unde apare ca asociat și Maria Afloarei, mama țeparului. Datele financiare înregistrate mai ales pe Romtuning Trading SRL arată că țepele familiei Afloarei au dat roade. În perioada 2016 – 2019, cifra de afaceri a fost de aproape 1 milion de lei. În 2018, activitatea a fost mutată pe RTT Distribution SRL. Conform ultimelor date financiare, în 2018, RTT Distribution SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 151.388 lei, profit de 80.550 lei, datorii de 567.511 lei, fără angajați.

„Accesoriile tuning interioare sunt făcute pentru a îmbunătăți aspectul interior al unui autovehicul. Din această categorii fac parte scaunele, care sunt primele componente observabile dintr-o mașină, le putem schimba aspectul prin montarea unor huse interioare din material textil sau piele. Pentru confort se pot adăuga, la scaunele deja existente, sisteme de încălzire în scaune și ventilație. În cazul mașinilor sport, adăugarea unor scaune sport tip scoică. Bordul mașinii poate fi îmbunătățit prin adăugarea unor planșe de bord textile, care conferă protecție împotriva razelor solare, în funcție de culoarea aleasă”, se arată în prezentarea afacerii.

Articolul Răzvan Afloarei, o făcătură de afacerist, și-a pus în cap șoferii! Trage țepe prin intermediul comenzilor on-line. Victime cad clienții din afara județului Iași apare prima dată în BZI.ro.