O lege inedita a fost votată în Germania. Conform acesteia, proprietarii de câini sunt obligaţi să îşi plimbe patrupedele de două ori pe zi. Legea va reglementa numărul câinilor din gospodărie, dar şi condiţiile de trai ale acestora. Conform unei statistice făcute la nivel naţional, în Germania la fiecare 5 locuinţe se afla un câine.

Proprietarii de câini sunt obligaţi să îşi plimbe patrupedele de două ori pe zi

Nemţii vor fi obligaţi ca să îşi demonstreze prietenia faţă de animalele de companie, iar ministrul german al Agriculturii a propus un proiect de lege prin care obliga proprietarii de câini să îşi plimbe patrupedele de două oii pe zi, iar durata totală a plimbărilor trebuie să fie minim o oră.

Legea va obliga, printre altele şi ideea de temperatură minimă şi maximă a locuinţei în care locuiesc câinii, dar şi spaţiul pe care un animal de companie trebuie să îl aibă. În altă ordine de idei, reglementarea cea mai importantă este aceea că animelele nu vor putea fi lăsaţi singure toată ziua în locuinţă.

Legea a fost analizată de specialişti

Poate părea că legea e venită doar din partea unor iubitori de animale, dar e total fals. Aparent, legea a fost scrisă după ce mai mulţi specialişti au făcut câteva studii legate de felul cum trebuiesc proprietarii de câini să se comporte cu animelele.

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Câinilor din Germania a declarat faptul că legea este una bună, dar nu e tocmai realistă. În Germania, peste 9 milioane de câini sunt ţinuţi ca animale de companie.

Comportament la 180 de grade în Coreea de Nord

Dacă în Germania, autorităţile au un real interes în crearea unor condiţii optime prin care câinii să poată fi întreţinuţi de proprietari, în Coreea de Nord, lucrurile stau total invers. Conform presei internaţionale, liderul nord coreean a dat ordin ca toţi câinii din capitală să fie luaţi de la proprietari. Se pare că acestuia nu îi convine faptul că, cei care au câini tind să aibă un comportament occidental.

În viziunea liderului Kim Jong Un, câinii de companie sunt deţinuţi de elită capitalei şi sunt văzuţi de autorităţi drept un simbol al „decadenţei occidentale”, de vreme ce oamenii obişnuiţi deţin porci sau alte animale.

Autorităţile au identificat gospodăriile cu câini de companie şi le obligă să îi predea. Animalele vor ajunge la grădinile zoologice din stat sau vor fi vândute restaurantelor din capitală.

„Oamenii obişnuiţi cresc porci sau alte animale în gospodăriile lor, însă oficialii de rang înalt şi oamenii înstăriţi cresc câini drept animale de companie, iar acest lucru a stârnit resentimente puternice în rândurile clasei inferioare”, notează The New York Post.

Articolul Proprietarii de câini sunt obligaţi să îşi plimbe patrupedele de două ori pe zi, în Germania este lege apare prima dată în BZI.ro.