Prognoza meteo în Iași în săptămâna 5-11 octombrie 2020 indică o vreme mai mult închisă, cu șanse ridicate de precipitații în această perioadă. Pelerinii care vor ajunge în municipiul Iași pentru hramul Cuvioasei Parascheva vor avea parte de o vreme închisă, cu vânt și temperaturi scăzute în perioada nopții

Zeci de mii de pelerini vor ajunge în municipiul Iași în perioada următoare. În această săptămână, dar și în cursul săptămânii viitoare, la Iași va avea loc hramul Cuvioasei Parascheva, cea mai importantă sărbătoare religioasă din țară. Prognoza meteo în Iași în săptămâna 5-11 octombrie 2020 indică o vreme mai mult închisă, cu șanse mari de precipitații, dar și cu intensificări ale vântului.

Astăzi, 5 octombrie 2020, vremea la Iași va fi în general închisă, cu șanse ridicate de precipitații. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 26 de grade Celsius. Se pot înregistra averse izolate, în timp ce vântul va sufla în rafale. Șansele de precipitații se vor menține destul de ridicate și spre seară. În unele locuri pot apărea averse izolate, în timp ce vântul va continua să sufle cu putere.

Mâine, 6 octombrie 2020, la Iași vremea va fi în continuare închisă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 24 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit, vântul va sufla moderat. Spre seară, cerul va fi în continuare acoperit, în timp ce vântul ca sufla în rafale, conform ANM.

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 5-11 octombrie 2020. Averse spre mijlocul săptămânii, indicate de ANM

Miercuri, 7 octombrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 16 grade Celsius și o maximă de 23 de grade Celsius. Cerul va fi acoperit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva mai scăzute față de zilele precedente. Spre seară însă pot apărea averse însoțite de descărcări electrice, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat.

Joi, 8 octombrie 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme închisă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 13 grade Celsius și o maximă de 19 grade Celsius. Se pot înregistra averse însoțite de furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară pot apărea din nou precipitații, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a indicat faptul că spre seară pot apărea averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab în continuare.

Temperaturi mai ridicate spre finalul săptămânii în Iași. Vreme închisă de hramul Cuvioasei Parascheva

De hramul Sfintei Parascheva, vremea la Iași va fi destul de închisă, chiar dacă temperaturile pe perioada zilei vor crește ușor. Vineri, 9 octombrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 12 grade Celsius și o maximă de 18 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară vântul va sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații se vor menține destul de scăzute.

De asemenea, pot apărea averse izolate în anumite zone din județul Iași. Sâmbătă, 10 octombrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 13 grade Celsius și o maximă de 18 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse. Spre seară, vântul va continua să sufle slab, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne la fel de scăzute.

Duminică, 11 octombrie 2020, vremea la Iași va fi ceva mai frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 12 grade Celsius și o maximă de 20 de grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară, vântul va continua să sufle slab, în timp ce șansele de precipitații se vor menține la fel de scăzute.

Articolul Prognoza meteo în Iași în săptămâna 5-11 octombrie 2020. Vreme închisă de hramul Sfintei Parascheva în municipiu apare prima dată în BZI.ro.