Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a eliminat de pe site-ul oficial al familiei regale britanice pe prinţul Andrew şi pe ducii de Sussex, prinţul Harry şi Meghan Markle, informează Agerpres.

Prinţul Harry şi Meghan Markle, eliminați de pe site-ul oficial al familiei regale britanice de către Regina Elisabeta a II-a

De când s-a făcut această modificare, site-ul Windsor oferă opţiunea de a accesa doar conturile reţelelor de socializare ale reginei (unde apar informaţii şi despre ceilalţi membri ai casei regale), ori site-urile palatului Kensington şi Clarence House, dedicate ducilor de Cambridge, prinţul William şi soţia sa Kate Middleton, şi respectiv prinţului Charles şi soţiei sale, Camila Parker-Bowles, ducesă de Cornwall.

În urmă cu câteva săptămâni, prinţul Andrew şi-a închis contul oficial ca duce de York, în încercarea de a trece cât mai neobservat după ce a fost implicat în cazul traficantului de minore Jeffrey Epstein, un scandal care l-a obligat să se retragă din funcţiile oficiale de membru al casei regale britanice.

Ca urmare a acestei „retrageri” aproape complete, nici măcar nu se ştie dacă cel de-al treilea fiu al suveranei britanice a fost sau nu prezent la nunta fiicei sale, Beatriz de York, cu omul de afaceri italian Edoardo Mapelli. Tatăl miresei nu apare în niciuna dintre fotografiile postate oficial.

În cazul lui Harry şi Meghan, interdicţia de a folosi cuvântul „royal” în urmă cu câteva luni, ca parte a ieşirii lor oficiale din familia regală britanică îi va obliga să desfiinţeze fundaţia pe care au creat-o după ce au renunţat la cea pe care o împărţeau cu ducii de Cambridge şi cu care relaţiile s-au deteriorat.

Potrivit presei canadiene, la sfârşitul lunii iulie Harry şi Meghan au depus actele pentru a desfiinţa Sussex Royal şi, deşi site-ul cu acest nume este încă deschis, nu mai este activ de când cei doi au plecat în America, în martie, pentru a-l creşte pe micul Archie departe de obiectivele foto şi de presiunea care i-a determinat să înfrunte tabloide britanice în sala de judecată.

Prințul Harry și Meghan Markle, hărțuiți de paparazzi! În spațiul public au apărut mai multe fotografii cu Archie, realizate cu drona

Prințul Harry și Meghan Markle au decis să dea în judecată mai mulți paparazzi pentru invadarea intimității, după ce în spațiul public au apărut mai multe fotografii cu Archie, realizate cu drona, scrie BBC.

„Fiecărui cetățean din California îi este garantată prin lege intimitatea în propria locuință. Nimic nu poate încălca acest drept. Ducii de Sussex îi vor da în judecată pe paparazzi pentru a proteja intimitatea fiului lor, în propria lor locuință, fără a se teme de intruziunea fotografilor deghizați care vor să facă profit pe căi ilegale”, a declarat avocatul cuplului regal.

Potrivit acestuia, prințul Harry și Meghan Markle sunt în permanență urmăriți de paparazzi, unii dintre ei pilotând elicoptere deasupra grădinii reședinței, iar alții au făcut găuri în gardul de securitate pentru a putea privi prin el.

Articolul Prinţul Harry şi Meghan Markle, eliminați de pe site-ul oficial al familiei regale britanice de către Regina Elisabeta a II-a apare prima dată în BZI.ro.