Primul câine care a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus în Statele Unite a murit după ce a prezentat simptome asemănătoare celor dezvoltate de multe persoane, a raportat revista Naţional Geographic.

Primul câine infectat cu Covid-19 în SUA a decedat

Buddy, un ciobănesc german în vârstă de şapte ani, s-a îmbolnăvit în luna aprilie, aproximativ în aceeaşi perioadă în care stăpânul său, Robert Mahoney, s-a vindecat de COVID-19. Patrupedul părea să aibă nasul înfundat şi întâmpina dificultăţi de respiraţie, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat tot mai repede de-a lungul săptămânilor care au urmat.

Robert Mahoney şi soţia lui, Allison, care locuiesc la New York, au luat în cele din urmă decizia de a eutanasia câinele pe 11 iulie, după ce Buddy începuse să vomite cheaguri sangvine, să prezinte sânge în urină şi să nu mai poată să meargă. Soţii Mahoney au declarat pentru Naţional Geographic că bănuiau că cel mai bun prieten al lor contractase virusul Covid-19, însă acest lucru era greu de confirmat.

„Fără niciun dubiu, ştiam că Buddy era pozitiv”, a spus stăpânul animalului.

Medicii veterinari și-au închis cabinetele

În contextul în care foarte mulți medici veterinari şi-au închis cabinetele din regiunea metropolei New York din cauza pandemiei de SARS-COV-2, alţii se declarau sceptici în privinţa posibilităţii ca un animal să contracteze această boală.

O clinică a realizat mai multe investigații și a reușit în cele din urmă să confirme faptul că Buddy era într-adevăr infectat cu virusul din Wuhan şi că celălalt animal de companie al soţilor Mahoney, un căţel de 10 luni, care nu a părut niciodată bolnav, prezenta deja anticorpi împotriva acestui virus.

Cadrele medicale care l-au tratat pe Buddy au putut mai târziu să descopere că animalul suferea cel mai probabil şi de limfom, ceea ce ar putea să indice faptul că, la fel ca oamenii, animalele care au antecedente medicale ar putea fi mai susceptibile să dezvolte forme grave ale bolii cauzate de noul Covid-19.

În mod oficial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, animalele domestice nu ar transmite în mod frecvent acest virus stăpânilor lor. Doisprezece câini şi 10 pisici au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în Statele Unite, potrivit Naţional Geographic.

Primul câine confirmat cu Covid-19 a murit

Primul patruped confirmat cu coronavirus, a decedat la doar câteva zile după ce a ieșit din carantină, aparent vindecat.

Câinele din rasa Pomeranian, în vârstă de 17 ani, a luat virusul de la stăpâna lui, o tânără pe nume Yvonne Chow Hau Yee. Câinele a părăsit centrul de carantina unde era ținut cu doar 2 zile înainte să moară.

”Am aflat de la proprietarul câinelul că a murit pe 16 martie”, a declarat un reprezentant al Direcției pentru Agricultură și Pescuit.

”Proprietarul a declarat că nu este dispus să îi facă o necropsie pentru a descoperi cauza decesului”, a adăugat acesta.

Conform presei chineze, animalul a fost testat în mod repetat în timpul petrecut la centru, unde a fost ținut în carantină.

Medicii veterinari au utilizat atât teste nazale, orale, cât și de sânge pentru a verifica starea pacientului.

Ultimele teste de sânge, efectuate pe data de 12 martie, au rezultat negative, motiv pentru care ”bolnavul a fost externat”. Autoritățile locale au admis însă că aceste rezultate nu înseamnă neapărat că animalul nu mai era infectat.

Câinele este primul caz de transmitere a coronavirusului om-animal, scrie thesun.co.uk.

Articolul Primul câine infectat cu coronavirus în SUA a murit apare prima dată în BZI.ro.