Premierul britanic, Boris Jonhson, declară că redeschiderea școlilor este un imperativ social, economic şi moral. Consilieri principali din cadrul serviciilor medicale din Marea Britanie consideră că, după vacanța de vară, copiilor le este necesar să se întoracă la școală. Din punctul acestora de vedere, riscul neînceperii școlii este mai mare decât riscul COVID-19.

Premierul britanic, Boris Jonhson, declară că redeschiderea școlilor este un imperativ social, economic şi moral

După ce premierul britanic a spus recent că revenirea copiilor la şcoală reprezintă o prioritate naţională, cei mai importanţi consilieri în domeniul sănătăţii în guvernele Angliei, Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord s-au unit și l-au susținut.

„Foarte puţini copii sau adolescenţi, dacă nu chiar niciunul, vor avea de suferit pe termen lung din cauza COVID-19 exclusiv ca urmare a mersului la şcoală”, au notat semnatarii declaraţiei.

„Aceasta trebuie comparată cu certitudinea prejudiciului pe termen lung pentru mulţi copii şi tineri care nu frecventează şcoala”, au precizat reprezentanţii Chief Medical Officers (CMO) în declaraţia comună publicată sâmbătă seară.

De-a lungul timpului s-a demonstrat că dacă nu există posibilitatea participării la cursuri, se ajunge la creşterea inegalităţilor şi reducerea oportunităţilor şi poate exacerba problemele de sănătate fizică şi psihică.

De asemenea, s-a adus în discuție și rata foarte redusă a cazurilor de îmbolnăvire gravă la copii, chiar dacă aceştia contractează COVID-19, având un risc mic de a deceda.

„Procentul cazurilor simptomatice care necesită spitalizarea este estimat la 0,1% pentru copiii cu vârste între 0 şi 9 ani şi la 0,3% în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani, în comparaţie cu o rată de spitalizare de peste 4% în Marea Britanie pentru populaţia generală”, se notează în document.

Consilierul medical şef al Angliei: ”Ar fi o prostie să ne bazăm planurile pe faptul că vom avea un vaccin„

Boris Johnson, premierul, susține că redeschiderea şcolilor este un imperativ social, economic şi moral. Acesta insistă că unităţile de învăţământ vor putea funcţiona în siguranţă, chiar dacă pandemia cu noul coronavirus pune piedici.

În această lună, Sunday Times a relatat că Boris Johnson a dispus o campanie de relaţii publice pentru a asigura deschiderea şcolilor în timp util.

Totodată, consilierul medical şef al Angliei a fost citat spunând că ar fi o „prostie” ca lumea să se bazeze pe un vaccin contra coronavirusului, gata de utilizat anul acesta.

„Cred că, dacă aşteptăm cu nerăbdare un an, şansele sunt mult mai mari decât dacă aşteptăm cu nerăbdare şase luni şi trebuie să ţinem cont de un astfel de interval de timp”, a declarat Chris Whitty pentru Sky News.

„Aşadar, în ceea ce priveşte planificarea pentru iarna următoare, ar fi o prostie să ne bazăm planurile pe faptul că vom avea un vaccin”, a adăugat el.

Boris Johnson: ”Există acum toţi aceşti anti-vaxxeri. Sunt nebuni, sunt nebuni”

Premierul Marii Britanii, a transmis vineri faptul că persoanele care se opun vaccinării sunt nebune și că oricine ar trebui să își facă vaccinul antigripal, pentru ca serviciile medicale să nu fie copleșite în timpul iernii din cauza apariției unor noi focare de COVID-19.

Citește mai mult aici!

Articolul Premierul britanic, Boris Jonhson, declară că redeschiderea școlilor este un imperativ social, economic şi moral apare prima dată în BZI.ro.