Cum slabesti prin post intermitent. Pentru a pierde in greutate, ati testat multe diete. Rezultat: ați experimentat frustrare și ați ajuns să câștigați în greutate. Ce se întâmplă dacă pariați pe o metodă mai puțin restrictivă, care este benefică pentru sănătate? Postul intermitent ar putea fi aliatul tău! Este ceea ce relevă un nou studiu publicat în revista Cell Metabolism.

Cum slabesti prin post intermitent

Postul intermitent presupune să nu mănânci câteva ore. Cea mai cunoscută versiune este 8/16. Ideea? Nu mâncați nimic timp de 16 ore (între 20:00 și 13:00, de exemplu), hidratându-va cu apă și băuturi neîndulcite și consumand alimentr in fereastră de opt ore. Postul intermitent ajuta organismul să elimine toxinele, precum și să piardă în greutate.

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago (Statele Unite) au dorit să analizeze efectele reale ale acestei metode de alimentație. Pentru a face acest lucru, au chemat voluntari pe care i-au împărțit în trei grupuri și i-au urmarit 10 săptămâni. Primul a trebuit să-și consume mesele între 13:00 și 17:00, cu alte cuvinte pe o fereastră de patru ore, a doua între 1 și 19 p.m., adică pe o fereastră de șase ore, în timp ce ultimul grup a trebuit să-și mențină obiceiurile alimentare.

Participanții cărora li s-a cerut să adopte postul intermitent au putut mânca orice le-a plăcut în perioada în care a fost permisă mâncarea. În afara acestui interval de timp, ei nu puteau consuma decât apă sau băuturi neîndulcite.

De-a lungul experimentului, cercetătorii au analizat modificările în greutate ale participanților, tensiunea arterială, nivelul colesterolului, rezistența la insulină și nivelul de stres oxidativ.

Participanții au pierdut până la 3% din greutatea lor

Rezultate: Cercetătorii au descoperit un nivel scăzut de stres oxidativ și rezistență la insulină la participanții care au adoptat postul intermitent. Cu toate acestea, nivelul de colesterol și tensiunea arterială nu s-au schimbat.

Când vine vorba de pierderea în greutate, rezultatele studiului sunt surprinzătoare: cercetătorii au descoperit o scădere a aportului caloric zilnic de până la 500 kcal pe zi la voluntarii care au practicat ambele tipuri de post intermitent. Dar asta nu este totul: au pierdut, de asemenea, până la 3% din greutatea lor în timpul experienței, fără nicio activitate fizică.

Articolul Postul intermitent: tehnica de a pierde în greutate fără a număra caloriile apare prima dată în BZI.ro.