Poliția Locală Iași a lansat procedura pentru a achiziționa o autoutilitară nouă, iar totodată instituția subordonată Primăriei Iași a achitat o sumă de peste 200 de mii de lei pentru carburanții necesari pe parcursul anului 2020

Instituția din subordinea Primăriei Iași care se ocupă de ordinea și liniștea publică pe raza orașului a lansat o procedură pentru a achiziționa o nouă autoutilitară necesară pentru transportul și intervenția polițiștilor locali. Conducerea Poliției Locale Iași susține faptul că achiziția este necesară, având în vedere faptul că angajații instituției folosesc aceeași mașină cu 8+1 locuri încă din anul 2013.

„Achiziția autoturimului M1 8+1 locuri a fost generată de necesitatea reînnoirii parcului auto pentru înzestrarea cu un mijloc de transport a Serviciului Intervenții, care acum execută misiuni pe o autospecială achiziționată în anul 2013, cu un grad ridicat de uzură. Prin această achiziție se urmărește eficientizarea activităților specifice acestui serviciu”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Instituția din subordinea Primăriei Iași a plătit 218 mii de lei pentru carburanți

Mașina ar urma să aibă caroserie albă sau bleumarin și va fi dotată cu pachet radio cu DAB, iar valoarea estimată a achiziției care se va realiza din bugetul local este de 160.500 lei cu TVA. Autoutilitara ar trebui livrată la instituția cu sediul în cartierul ieșean Bularga până cel târziu la 10.12.2020.
La nivelul anului 2020, Poliția Locală Iași a achiziționat carburanți în valoare de aproape 218 mii lei cu TVA. Este vorba despre o cantitate de 42.000 litri de carburanți, benzină și motorină, care este necesară pentru alimentarea flotei auto pe parcursul anului 2020. Achiziția a fost făcută de instituția subordonată Primăriei Iași încă din luna mai a acestui an.

Polițiștii locali din Iași vor fi testați psihologic

De asemenea, conducerea Poliției Locale Iași a decis ca toți angajații instituției aflate în subordinea municipalității să fie testați psihologic. Astfel, toți polițiștii locali ieșeni vor trebui să demonstreze că au capacitatea de a folosi armament sau să intervină ca factor decizional în situații de urgență. Pentru testarea celor peste 300 de salariați, Poliția Locală Iași a lansat o procedură pentru a găsi un specialist care să ofere „servicii de evaluare psihologică, necesare întocmirii fișelor de aptitudini ale salariaților Poliției Locale Iași, pentru perioada 2020-2021”. Astfel, ar urma să fie evaluați minimum 15 salariați care fac parte din personalul de conducere, dar și minimum 312 salariați care fac parte din personalul de execuție al Poliției Locale Iași. Pe lân

gă procedurile obișnuite de testare psihologică, se va realiza și o consiliere psihologică a salariaților Poliției Locale Iași în contextul situației epidemiologice generată de virusul SARS-COV-2. Persoana fizică sau juridică care va face evaluarea polițiștilor locali va primi pentru aceste servicii 9.810 lei, respectiv 30 lei pentru fiecare persoană evaluată.

Articolul Poliția Locală Iași cumpără o nouă autoutilitară. Instituția din subordinea Primăriei Iași a plătit peste 200 de mii de lei pentru carburanți apare prima dată în BZI.ro.