Poliția de Frontieră Iași cumpără ambarcațiune de patrulare. Va fi folosită pentru prevenirea criminalității în zona râului Prut. Licitația va avea loc la începutul lunii viitoare. Autoritatea contractantă vrea să modernizeze și sediul din Copou

Poliția de Frontieră Iași cumpără ambarcațiune de patrulare. Pe data de 07.09.2020, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași organizează o licitație pentru achiziționarea mijlocului de mobilitate navală. Contractul are o valoare estimată de 335.714 lei, fără TVA, aproximativ 70.000 euro.

„Structura Inspectoratului Poliției de Frontieră Iași are competență în zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, pe raza județelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați și în zona de 10 kilometri în adâncime, de o parte și de alta a malurilor fluviului Dunărea și a Brațului Măcin, pe raza județelor Galați și Brăila, având misiunea de a asigura: supravegherea frontierei și controlul trecerii acesteia cu Republica Moldova pe o lungime de 680,665 km, Republica Ucraina pe o lungime de 72,283 km, cât și supravegherea Dunării interioare deschise navigației internaționale pe o lungime de 202,35 km”, se arată documentația privind contextul achiziției.

Ambarcațiunea trebuie să prindă o viteză minimă de 50km/h și să aibă o autonomie de minimum 2 ore. Ambarcațiunea va fi dotată cu aparatură de navigație și comunicații, radiotelefon, binoclu, sonar și instalație de avertizare optico-acustică.

Ambarcațiunea va fi folosită și pentru pregătirea polițiștilor de frontieră

Procedura este necesară și pentru pregătirea polițiștilor de frontieră.

„Ambarcațiunea va fi dotată astfel încât să permită utilizarea acesteia pentru supravegherea frontierei de stat pe apă, precum și în scopuri didactice, tehnica urmând să contribuie la familiarizarea polițiștilor de frontieră cu modul de utilizare în activitatea specifică. Mijlocul naval va fi folosit pentru pregătirea atât a polițiștilot de frontieră din România, cât și din Republica Moldova. Utilizarea facilă a echipamentelor de bord va permite pregătirea polițiștilor în paralel cu supravegherea frontierei de stat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Aceasta va fi utilizată pe râul Prut, unde adâncimile apei variază foarte mult pe distanțe mici”, se arată în oportunitatea investiției.

Se pregătește modernizarea sediului din Copou al Poliției de Frontieră

Recent, Poliția de Frontieră a lansat altă licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate, pas premergător lucrărilor de execuție. Realizarea documentației are o valoare estimată de 252.100 lei, fără TVA, adică 52.520 euro. Conform caietului de sarcini, va fi construit un pavilion administrativ și vor fi demolate mai multe imobile aflate în stare de degradare. La procedură s-au înscris mai multe societăți: Inkshape SRL, One design SRL, Arhideck Construct SRL, Modvest Construct 2000 SRL, Novartis SRL și asocierea Artateliers Project SRL – Arhisense Concept SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară.

„Din cauza influenței în timp a factorilor naturali asupra elementelor structurale și nestructurale ale construcțiilor din cadrul imobilului au avut loc degradări substanțiale, sens în care se impune desființarea construcțiilor existente și construirea unui sediu nou. Documentația de proiectare, faza Studiu de Fezabilitate, este necesară pentrua vizarea în Consiliul Tehnico-Economic al MAI a obiectivului de investiții propus și totodată va fi baza de plecare pentru o viitoare achiziție de proiectare și execuție a obiectivului mai sus prezentat. Prin achiziția servicii de proiectare se urmărește punerea la dispoziția beneficiarului a documentației specifice”, se arată în caietul de sarcini.

Articolul Poliția de Frontieră Iași cumpără ambarcațiune de patrulare! Investiția este de 70.000 euro apare prima dată în BZI.ro.