Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis faptul că, până astăzi, 13 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 6.918 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu 113 cazuri în plus faţă de ziua precedentă.

Paturi libere în spitalele suport Covid-19, la Iași

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3306 au fost externate (cu 30 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cinci decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 180.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 13 octombrie 2020, erau ocupate 482 de paturi, din care 28 sunt paturi ATI. In momentul de fata, in spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 39 de paturi: 4 paturi la Spitalul de Pneumologie si 2 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 13 octombrie 2020, un număr de 1329 de persoane se află în izolare, iar 1012 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Peste 2.000 de ieșeni se află în autoizolare la domiciliu! Mulți sunt infectați cu COVID-19 și necesitau internare, dar nu au avut loc în spital!

Peste 2.000 de ieșeni se află în autoizolare la domiciliu. Majoritatea sunt pacienți infectați cu COVID-19 care nu au mai avut loc în spitalele suport COVID-19. De mai bine de o săptămână, pacienți diagnosticați cu coronavirus, cu sau fără simptome, au făcut cale întoarsă către casă. În fiecare zi sunt sunați de către medicul de familie

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Iași a anunțat ieri faptul că un număr de 1.227 de persoane se află în izolare la domiciliu, iar 1.031 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, încă 750 de persoane au fost băgate în carantină când au încercat să treacă vama. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră le-a permis intrarea în țară, cu obligația de a sta 14 zile în carantină. Autoritățile explică faptul că, potrivit legislației în vigoare, carantina se impune pentru contacții direcți cu persoane confirmate, dar și pentru persoanele care sosesc din țări și/sau zone cu risc epidemiologic ridicat. Medicii din spitalele suport COVID-19 din Iași spun că o mare parte din persoanele trimise în izolare la domiciliu este reprezentată de pacienți cu COVID-19 care nu au mai avut loc în spitale. Aceștia sunt monitorizați de către medicul de familie.

Ieri, la Iași s-au înregistrat 164 de noi infectări cu COVID-19! Mulți pacienți au plecat acasă cu testul PCR pozitiv

Ieri, la Iași s-au înregistrat 164 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. Numărul total de infectări pe județul Iași, de la începutul pandemiei de COVID-19, a ajuns la 6.805. Dintre acestea, 3.276 persoane au fost externate, iar 175 au decedat. De mai bine de o săptămână, zilnic, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași vin zeci de ieșeni cu testul PCR pozitiv și așteaptă să fie internați în spital. Din cauza lipsei de locuri, medicii sunt nevoiți să-i trimită acasă, chiar dacă au simptome. Din păcate, nici până în acest moment nu s-a stabilit un protocol de verificare a stării pacienților pe perioada izolării. Aceștia au obligația de a anunța medicul de familie că sunt infectați cu COVID-19. Ulterior, medicul de familie îi va monitoriza starea de sănătate, dar asta în condițiile în care pacientul anunță că a fost diagnosticat cu COVID-19.

„Din păcate, pentru că nu mai avem locuri în spital, suntem nevoiți să trimitem pacienți cu COVID-19 la domiciliu. Am fost nevoiți să trimitem acasă și pacienți cu simptome specifice infecției cu coronavirus, diagnosticați pozitiv”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Articolul Peste 3.300 de pacienți infectați cu noul coronavirus, externați. Aproximativ 40 de paturi libere în spitalele suport Covid-19, la Iași apare prima dată în BZI.ro.