Pericolele din dezinfectanții de mâini pe bază de metanol. Administrația din SUA pentru alimente și medicamante avertizează consumatorii să nu folosească produse sanitizante de mână pe bază de alcool care conțin metanol, care este utilizat în combustibil, intrucat este toxic dacă este absorbit prin piele sau poate pune viața în pericol dacă este ingerat.

Expunerea la metanol poate provoca greață, vărsături, dureri de cap, vedere încețoșată, orbire permanentă, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos sau deces.

„Practicarea unei igiene a mâinilor bune, care include utilizarea de produse de curatare pe bază de alcool, dacă săpunul și apa nu sunt disponibile cu ușurință, este un instrument important de sănătate publică”, a declarat comisarul FDA Stephen Hahn, într-o declarație. Cu toate acestea, el a adăugat, „consumatorii trebuie să fie, de asemenea, vigilenți cu privire la produsele igienizatoare de mână pe care le folosesc, iar pentru sănătatea și siguranța lor, rugăm consumatorii să înceteze imediat să utilizeze produsele de dezinfectare a mâinilor periculoase”.

Articolul Pericolele din dezinfectanții de mâini pe bază de metanol apare prima dată în BZI.ro.