Procedurile de lucru în cazul conducătorilor auto și al vatmanilor CTP Iași au fost înăsprite, după ce patru șoferi au contractat virusul SARS-CoV-2, potrivit rezultatelor de laborator efectuate recent.

Patru șoferi CTP Iași au fost diagnosticați cu virusul Covid-19

Compania de Transport Public Iași a transmis astăzi, 3 august 2020, că procedurile de lucru au fost înăsprite după ce patru conducători auto au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Angajații instituției sunt obligați, ca și până acum, să respecte și să păstreze distanța fizică în momentul sosirii la serviciu, în timpul pauzelor și a perioadelor de repaus pe drum, evitându-se conctactele cu alte persoane.

În altă ordine de idei, au fost stabilite intervale diferite de ieșire în cursă, pentru ca numărul angajaților noștri aflați în același timp în garaj/depou să fie cât mai mic. Totodată, la intrarea pe poarta instituției, sunt verificate temperatura fiecărui șofer și vatman, prin termoscanare, dar și respectarea purtării măștii de protecție.

În ceea ce privește situația celor patru angajați purtători ai virusului SARS-CoV-2, precizăm că, încă din data de 27 iulie 2020, când conducerea companiei a luat la cunoștință despre internarea în spital a unuia dintre ei, au fost luate de îndată măsuri de izolare a persoanelor care au luat contact cu aceștia. Mai apoi, rezultatele pozitive au confirmat suspiciunea de infectare și în cazul celor deja izolați, riscul de răspândire fiind eliminat.

În cazul îmbolnăvirilor în rândul angajaților din sectorul administrativ, procedurile legale de izolare si dezinfectare urmate de îndată au avut ca efect izolarea focarului și asigurarea continuității activității în condiții de siguranță.

Articolul Patru șoferi CTP Iași, confirmați cu noul coronavirus. Producedurile de lucru au fost înăsprite apare prima dată în BZI.ro.