Partida Astra Giurgiu – CSU Craiova, care trebuia să se dispute astăzi, de la ora 18.45, nu se mai joacă. Meciul va fi din nou amânat, pentru că în lotul Astrei Giurgiu au fost descoperiţi alţi patru jucători infectaţi cu COVID-19.

Zece jucători de la echipa a doua au fost aduși sub comanda lui Bogdan Andone pentru ca Astra să fie sigură că are suficienți jucători, în cazul nefericit în care se mai găsesc și alți infectați.

David Lazar, Constantin Dima, Costel Avram și David Bruno sunt jucătorii care ar fi fost depistați pozitiv. În momentul de față, se așteaptă o decizie a Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la această partidă.

Partida Astra Giurgiu – CSU Craiova nu se mai joacă: Amânată din nou

Disputa dintre Astra Giurgiu și CSU Craiova fusese programată iniţial miercuri, 29 iulie, însă a fost amânată după ce Crepuljia a fost depistat ca infectat cu coronavirus.

Deşi mai mulţi oficiali ai formației oaspete au cerut câştigarea meciului cu 3-0 la masa verde, LPF şi FRF au decis ca partida să se desfăşoare astăzi, după ce jucătorii Astrei au fost retestaţi.

Mai mult cluburi lovite de COVID-19

De la reluarea competiției interne, după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, CFR Cluj și Dinamo sunt cluburile din Liga 1 cele mai afectate de COVID-19. Situația de la CFR Cluj a fost cel puțin ciudată, mai mulți jucători fiind declarați pozitivi, după care a doua zi rezultatele prezentate de clujeni au arătat că aceștia sunt negativi la COVID-19.

Clujenii au anunțat la un momentdat că au 26 de cazuri, în timp ce la Dinamo au fost de 21de jucători și persoane din cadrul clubului infectați cu COVID-19.

FC Botoșani și Universitatea Craiova au raportat, la rândul lor, cel puțin un caz.

Nici Liga a II-a nu a scăpat de COVID-19. Astfel, au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş. Mai nou, și Poli Timișoara a depistat un fotbalist cu noul coronavirus, pe portarul Mario Contra (20 de ani).

LPF vrea să termine campionatul pe teren

De altfel, la acest moment LPF rămâne fidelă obiectivului de a termina competitia Liga I pe terenul de joc, in ciuda recomandării președintelui FRF de a opri play-out-ul, soluția propusă de Răzvan Burleanu creând premizele unor pretenții financiare din partea deținătorului drepturilor TV.

„Când vine vorba de cazurile de COVID-19, Răzvan Burleanu tot arata cu degetul catre Liga I, dar bag de seama ca a uitat de cazurile de COVID-19 aparute in Liga a 2-a, precum si în cadrul corpului de arbitri, semn ca se impune o revizuire urgenta a regulilor din cadrul Protocolului medical al FRF si o responsabilizare mai mare a conducatorilor de cluburi si a arbitrilor de fotbal.

Îi reamintesc lui Razvan Burleanu ca LPF este gata sa puna la dispozitia FRF, cu titlu gratuit, o echipa de avocati pentru a sprijini Departamentul Juridic al FRF in redactarea unor regulamente clare, deoarece dorim ca in viitor sa fie evitate aparitia unor situatii litigioase decurgand din greselile existente in cadrul regulamentelor FRF. Totodata, consider ca in aceste vremuri ar trebui sa fim cu totii uniti si mai responsabili”, a mai spus Justin Stefan, secretar General LPF.

Articolul Partida Astra Giurgiu – CSU Craiova nu se mai joacă! Încă patru cazuri de COVID-19 la gazde apare prima dată în BZI.ro.