Simona Halep nu fost nevoită să confirme prezența la US Open, având prezența pe tabloul principal asigurată de poziția în clasament, dar un indiciu că va evolua la Flushing Meadows este dat de faptul că a ales, cel puțin deocamdată, să nu se retragă

Duminică a fost ultima zi de înscrieri pentru US Open, primul Grand Slam disputat după pauza forțată, iar Simona Halep a decis să își confirme locul pe tabloul principal.

Simona Halep nu fost nevoită să confirme prezența la US Open, având prezența pe tabloul principal asigurată de poziția în clasament, dar un indiciu că va evolua la Flushing Meadows este dat de faptul că a ales, cel puțin deocamdată, să nu se retragă, cum au făcut-o duminică Bianca Andreescu sau Elina Svitolina.

Simona Halep nu s-a retras de la US Open

Decizia nu înseamnă, totuși, că Simona Halep va evolua în mod cert la turneul de la US Open , a doua sportivă a lumii având posibilitatea să se retragă în săptămâna premergătoare turneului, programat în perioada 31 august – 12 septembrie. Până la o decizie finală în privința participării la US Open, Simona Halep va juca, dacă nu va alege să se retragă, la Praga, competiție ce se va derula între 10 și 16 august și va fi transmisă în direct de Digi Sport.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 22 februarie, când o învingea, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5), pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai. Simona Halep a luat decizia de a se retrage de la turneul WTA de la Palermo, primul disputat după pauza forțată de pandemie. A doua jucătoare a lumii și-a motivat decizia prin temerile pe care le are să călătorească în această perioadă, cauzate de numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în România în ultima perioadă.

De ce s-a retras Simona Halep de la WTA Palermo

„Dată fiind creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din România și fricile mele de a călători în străinătate, am luat, cu greu, decizia de a mă retrage de la Palermo. Aș vrea să mulțumesc organizatorilor turneului și ministrului Sănătății din Italia pentru eforturile pe care le-au făcut pentru mine (n.r.- derogarea de la intrarea pentru 14 zile în carantină), a anunțat Simona Halep, printr-un mesaj postat pe contul de Twitter. După WTA Palermo, Simona Halep urma să joace la Praga, turneu ce se va desfășura între 10 și 16 august, dar acum, după ultimul anunț al sportivei, sunt șanse de a se retrage și de la turneul din Capitala Cehiei.

O jucătoare ce urma să evolueze la WTA Palermo, depistată cu COVID-19! Măsura luată de organizatori

WTA a anunțat că o sportivă ce urma să joace la turneul de la Palermo, primul disputat după pauza forțată, a fost depistată cu COVID-19. Sportiva este asimptomatică și a fost forțată să se retragă din turneu, urmând a fi înlocuită, cel mai probabil, de prima jucătoare din lista rezervelor. O jucătoare ce urma să evolueze la WTA Palermo, depistată cu COVID-19. Anunțăm că o jucătoare înscrisă la turneul WTA Palermo a fost depistată cu COVID-19. Jucătoarea nu prezintă simptome. Ea a fost testată la venirea în oraș și a fost transferată la o clinică folosită pentru persoanele asimptomatice”, se arată într-un comunicat emis de WTA.

Din primele informații, jucătoarea depistată cu COVID-19 este Viktorya Tomova (130 WTA), sportivă ce urma să ia startul în turneul de calificări pentru tabloul principal al competiției de la Palermo.

Articolul Participă Simona Halep la turneul de la US Open?! Decizia luată de sportivă în ultima zi de înscrieri apare prima dată în BZI.ro.