Luni, 17 august, 2020, ministrul Costel Alexe îşi depune candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi. Începând cu ora 15.00, liberalii vor depune la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), dosarele cu candidaturile pentru funcţiile de consilieri judeţeni şi pentru preşedintele CJ Iaşi.

„Eu şi cred că toţi ieşenii din tot judeţul Iaşi, crede că 2020 e anul în care e timpul Iaşului. Prea mult timp a trecut, s-au accentuat decalajele. Ieşenii au votat oameni care au promis şi au uitat să facă. PNL vine în fata ieşenilor cu oameni de calitate, de bună credinţă. Îi asigure pe toţi ieşenii că toate proiectele lor vor fi prioritate pentru noi”, a transmis Costel Alexe, candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

De la 15 30 primarul Mihai Chirica îşi depune candidatura pentru un nou mandat la Primăria Iaşi, iar totodată organizaţia PNL înscrie lista de candidaturi pentru Consiliul Local la municipiul Iaşi.

„Respect cetăţenii, voi fi primarul tuturor în continuare. Suntem capitala istorică a ţării, oraş care a redevenit polul de dezvoltare a Regiunii de Nord-Est. Cred că am reuşit să aducem din nou zâmbetul pe fetele ieşenilor. Vom continua proiectele noastre. Mulţumesc tuturor celor care mi-au stat alături din fostul şi actualul partid. Acest oraş nu este al primarului, ci al cetăţenilor săi. Am nevoie de echipă, de consilieri locali şi judeţeni, nu ştiu cum vă voi convinge, dar o faceţi pentru binele acestui oraş şi judeţ. Avem oameni noi în politica „, a spus primarul Mihai Chirica.

Ieri, 16 august 2020, filiala județeană a PNL Iași a stabilit lista candidaților la alegerile locale 2020. În cadrul unei ședințe interne, liderii organizației din Podu Roș au bătut în cuie numele celor care se vor regăsi pe listele de candidaturi pentru Consiliul Local Iași, dar și pentru Consiliul Județean Iași. În ambele liste aprobate de Biroul Permanent Județean (BPJ) Iași al PNL apar o serie de surprize, dar și nume consacrate în ambele structuri deliberative din județul Iași.

Lista PNL Iași pentru alegerile locale 2020. Nominalizările pentru Consiliul Județean Iași în urma deciziei BPJ

În ședința BPJ a PNL Iași s-a decis și lista pentru alegerile locale 2020 la Consiliul Județean (CJ) Iași. Astfel, lista este deschisă de deputatul Costel Alexe, candidatul formațiunii pentru șefia CJ Iași. Pe poziția a doua apare Romeo Vatră, actualul lider de grup al formațiunii politice din CJ. Pe poziția a treia a fost nominalizat Liviu Bulgaru, actual consilier județean. Pe poziția a patra se află Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași. Pe poziția a cincea a fost trecut Sorin Năcuță, director tehnic la RAGCL Pașcani. Pe poziția a șasea apare Georgiana Olaru, angajată în prezent la Primăria Miroslava. Pe poziția a șaptea pentru Consiliul Județean apare Eugen Ciobăniță, director la Oficiul pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie Iași.

Articolul Oficial! Ministrul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica și-au depus candidaturile la alegerile locale 2020 – FOTO/ LIVE VIDEO apare prima dată în BZI.ro.