Un nou focar de COVID-19 a fost depistat de epidemiologii din județul Prahova, la Băicoi, 22 dintre cei 52 de beneficiari ai centrului medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte fiind testați pozitiv.

Potrivit DSP Prahova, a fost identificat un nou focar la un centru medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte, din Băicoi, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

Nou focar de COVID-19 în Prahova: 22 de persoane au fost infectate

22 de beneficiari, din 52 testați, au fost confirmați cu noul coronavirus, potrivit sursei citate.

Persoanele infectate au fost evaluate de către un medic de urgență și nu s-a considerat necesară internarea în spital. Asatfel, bolnavii au fost izolați pe un alt nivel de beneficiarii negativi.

Pacienții care au COVID-19 vor fi monitorizați zilnic de un medic de Interne/Boli Infecțioase de la Spitalul Băicoi.

Un alt focar este activ la Centrul rezidențial pentru vârstnici din Breaza, unde sunt aproape 60 de cazuri pozitive.

Focar de coronavirus la centrul social din oraşului Urlaţi

Mai multe de jumătate dintre persoanele cu handicap psihic internate într-un centru de recuperare au fost depistate cu noul coronavirus. Din 39 de persoane găsite infectate, 24 au fost transferate la spital.

Întregul personal, dar şi persoanele internate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi, au fost testate, după cum precizează autorităţile din Prahova. Situaţia a escaladat într-un mod alert după ce săptămână tecuta au fost depistate câteva cazuri în centrul aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

COVID-19 și la un şantier din Capitală

Peste 100 de muncitori vor fi testaţi după ce câteva zeci de muncitori au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus.

32 de muncitori străini vor fi duși la trei spitale după ce unii au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar alții prezintă simptome și așteaptă rezultatele testelor. Muncitorii sunt indieni, nepalezi, dar și de alte naționalități. Primul caz ar fi apărut în urmă cu o săptămână.

Colegii lor, peste 100 de persoane, se află în izolare, în barăcile de pe șantier și sunt păziți de jandarmi. Situația lor este delicată, pentru că în acest spațiu nu există o cantină și de obicei muncitorii își cumpărau de mâncare de la magazinele din jur. Acum, sunt păziți de jandarmi și nu mai au voie să părăsească aria barăcilor unde stau destul de înghesuiți.

Tot în Capitală, un alt focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, după ce 11 cadre medicale de la secţia de Neurochirurgie au aflat că sunt infectate cu coronavirus. Printre cei infectaţi se află şi şeful secţiei, medicul Alexandru Taşcu. Doctorul se simte bine, dar a decis să se interneze la Institutul Matei Balş din Capitală, pentru a-şi proteja familia.

Restul cadrelor medicale, medici, asistente şi infirmiere, confirmate pozitiv, sunt în carantină la domiciliu.

Conducerea spitalului a decis că după nebulizare, secţia se va mai ocupa doar de urgenţe neurochirurgicale pediatrice, având acum o lipsă acută de personal. Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală s-a mai confruntat cu un focar de coronavirus în luna iunie, când alţi 16 angajaţi au fost testaţi pozitiv.

Articolul Nou focar de COVID-19 în Prahova: 22 de persoane au fost infectate apare prima dată în BZI.ro.