Noi reguli în Ungaria! Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a vizita această țară.

De sâmbătă, 1 august, în Ungaria sunt impuse noi reguli de intrare a cetățenilor. În acest fel, călătorii care vin din ţări clasate în categoria „galbenă” sau „roşie” trebuie să plătească efectuarea de teste PCR și trebuie să rămână în carantină obligatorie la domiciliu timp de două săptămâni, a arătat vineri epidemiologul-șef al Ungariei, Cecilia Muller, citată de agenția MTI.

Pe lista autorităților maghiare, România figurează ca țară din „zona galbenă”.

Ce persoane sunt exceptate de la carantină. Noi reguli în Ungaria!

În ceea ce privește carantina, nu toate persoanele trebuie să o respecte. Astfel, sunt exceptate cele care călătoresc și prezintă la graniţă două teste PCR cu rezultat negativ, realizate cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria şi la un interval de minim 48 de ore între ele, precum şi cele care prezintă un certificat ce arată că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele şase luni, a precizat medicul.

Toată lumea va fi examinată medical la graniță și va primi o notificare pentru carantină obligatorie la domiciliu. Alături de aceasta, va fi alăturat un card de culoare roșie pe care vor trebui să-l lipească pe ușa apartamentului lor.

Persoanele care nu sunt de acord cu cele 14 zile de carantină, trebuie să depună o solicitare în acest sens la administraţia locală, contra unui cost de 3000 de forinţi (8,5 euro). Vor primi apoi o adeverinţă în baza căreia pot părăsi carantina pentru a merge la un centru pentru testare. Lista centrelor este disponibilă pe site-ul agenţiei naţionale ungare pentru sănătate publică, cu costul testului specificat de fiecare furnizor în parte.

Pentru a ajunge la centrul de testare, este interzisă deplasarea cu transportul public, iar purtarea măștii este obligatorie în interiorul centrului, care are loc pe bază de programare. Rezultatele testelor sunt trimise pe e-mail sau încărcate de laboratoare în sistemul Serviciului de sănătate electronic (EESZT)

Oamenii care vin din ţări „galbene” pot părăsi carantina după primul test PCR negativ, dar tot au obligaţia de a face şi al doilea test.

Cei care revin din ţări „roşii” trebuie să rămână în carantină acasă până la al doilea test PCR negativ, a menționat Cecilia Muller.

Slovenia a adoptat noi măsuri! Persoanele care vin din România trebuie să stea în carantină 14 zile

Slovenia a adoptat noi măsuri! Persoanele care vin din România trebuie să stea în carantină 14 zile. Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, guvernul sloven a ajunțat vineri că va fi impusă o perioadă de izolare de 14 zile pentru persoanele care vin din România, Bulgaria, India, Bahamas şi cinci regiuni ale Spaniei.

Sunt exceptați călătorii care se află în tranzit

În uma unei evaluări privind riscul de transmitere a SARS-Cov-2, România, Bulgaria, India, Bahamas şi cinci regiuni ale Spaniei au fost plasate pe ”lista roşie” întocmită de autorităţile slovene. Această măsură se aplică imediat și tuturor persoanelor, care provin din zonele menționate, indiferent de naționalitate. De asemenea, sunt exceptați călătorii care se află în tranzit.

În ceea ce privește cele cinci regiuni din Spania, acestea sunt: Valencia, Catalonia, Ţara Bascilor, Aragon şi Navarra.

Articolul Noi reguli în Ungaria! Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a vizita această țară apare prima dată în BZI.ro.