Covid-19 deterioreaza si auzul. Unii supraviețuitori ai coronavirusului s-au confruntat cu probleme de auz care au durat mult timp după ce au fost externați din spital, a dezvăluit un mic studiu.

Audiologii de la Universitatea din Manchester au examinat 121 de adulți care au fost spitalizați cu Covid-19 la opt săptămâni după ce au fost externați.

Când au fost întrebați cu privire la modificările auzului, 16 persoane au raportat că auzul lor a fost mai slab. Opt au raportat deteriorarea auzului și alte opt au raportat tinitus – zgomote auditive care nu sunt cauzate de o sursă exterioară, potrivit CNN.

Covid-19 deterioreaza si auzul

Cercetătorii au declarat că rezultatele, publicate în Jurnalul Internațional de Audiologie, adaugă mai multe dovezi asupra efectelor pe termen lung ale coronavirusului asupra sănătății.

Kevin Munro, profesor de audiologie și sănătatea auzului, a spus că oamenii de știință știau deja că alte virusuri, cum ar fi rujeola, oreionul și meningita pot provoca pierderi de auz și că coronavirusurile pot deteriora nervii care transportă informații din creier.

„În teorie este posibil, Covid-19 ar putea cauza probleme cu părți ale sistemului auditiv, inclusiv urechea medie sau cohleea”, a spus el.

Articolul Noi posibile efecte pe termen lung ale coronavirusul au fost descoperite – ar putea duce și la deteriorarea auzului și tinitus apare prima dată în BZI.ro.