Miron Mitrea crede că PNL a pierdut alegerile locale din Bucureşti după ce în lupta a intrat fostul preşedinte Traian Băsescu. Fostul ministru considera că luptă pentru Primăria Generală a Capitalei se va da între Gabriela Firea şi Traian Băsescu. Într-o postare publicată, Mitrea crede că Ludovic Orban a sacrificat Bucureştiul pentru a nu da şanse USR-ului să crească.

Miron Mitrea crede că PNL a pierdut alegerile locale din Bucureşti

În continuarea declaraţiilor, Miron Mitrea considera că notorietatea lui Traian Băsescu este de necontestat. Acesta mai declara pe Traian Băsescu este un ”ticalos simpatic” unul pe care lumea îl iubeşte:

„Traian Băsescu are un partid care a scăzut sub pragul electoral, nu e el preşedinte, ci Eugen Tomac, pe care cred că 90 la sută din populația României nu cred că-l cunoaște. Un tip de bun simț, dar care nu are scânteie politica, nu are, săracul, nu transmite. (…) Spre deosebire de Traian Băsescu, despre care un operator îmi spunea că îl iubeşte camera, știe să transmită. Cu Tomac în frunte, s-a dus PMP, va pierde alegerile locale, nu va câștiga mai nimic, la parlamentare 3%, s-a șters.

Atunci Traian Băsescu vine cu ideea să aibă Dreaptă un candidat unic – Nicușor Dan (…) PNL hotărăște să-l sprijine pe Nicușor Dan doar ca să nu fie Gabriela Firea primar general al Capitalei. (…) Să facem un scenariu – câştigă Nicusor Dan şi ajunge primar general. (…) Nu va face minuni, pentru că el e tipul care critica, iar PNL n-are nici candidatul, primarul Bucureștiului și nu prea poate să-l împiedice… Nu îi înţeleg deloc. Încercarea disperată să o dea jos pe Firea de la București cu un alt candidat. Mai mult, dau şi trei sectoare.

Dacă mergea PNL cu un candidat la București și șase candidaţi la sectoare, tot mai ciupea un primar, doi de sector. (…) Și îl dai afară şi pe Băsescu de la masă, ca fiind 6 sectoare, voia şi el două sectoare, îl sprijinea pe Nicusor Dan şi facem o horă şi în toamna am şi eu o şansă. Băsescu e non grata. Băsescu simţea că va fi înlăturat şi a început să ameninţe, să şantajeze: Dacă nu mă luaţi pe mine cu PMP în alianţă, eu am să candidez. (…) Nu ştiu dacă va candida sau nu, dar cred că, dacă nu va candida, PMP e istorie și toată moștenirea lui Băsescu va fi limitată la tăierea salariilor și pensiilor. Dacă va candida, risca să ia un scor suficient de mare pe Bucureşti ca să se pună din nou în schemă. Dacă va câştiga, PMP bate USR dacă Traian Băsescu câștigă… E un ticălos care ştie să facă politică, simte electoratul, populaţia, e un ticălos simpatic şi populaţia îl votează. (…) Dacă Băsescu intră în joc, jocul va fi între Firea și el”, a spus Miron Mitrea, la Realitatea Plus.

Miron Mitrea a realizat o radiografie a tuturor candidaţilor la primăriile sectoarelor

În aceeaşi declaraţie, fostul ministru a oferit o mică radiografie a candidaţilor din sectoarele Bucureştiului:

„La Sectorul 1, nu o cunosc foarte bine pe Clotilde Armând (USR). Este europarlamentar. Ce nu mi-a plăcut, nu o simpatizez, nu o antipatizez: USR se comporta ca orice partid îmbătrânit în rele, are o gaşcă de câțiva oameni şi care trebuie să fie pe toate funcţiile. (…) Clotilde Armând e europarlamentar, ea e bună şi de primar la Sectorul 1. Asta arată ca partidele noi nu scapă de vechile metehne.

La Sectorul 1, Daniel Tudorache (PSD) e greu de bătut, după părerea mea. A făcut treabă, e harnic, aleargă în teritoriu, e muncitor, are și defecte ca orice om, dar e un om care se ocupă. vorbește mai puţin, mai bolovănos, e mai natural.

La Sectoru 2 a intrat în joc Onțanu , care și-a rezolvat problemele penale, îl va sprijini PSD: Nu cred că Onțanu se încurcă în cineva, la Primărie… Dan Cristian Popescu, pe care PNL l-a dat la o parte, nu înţeleg de ce, pentru acest domn Radu Mihaiu (USR). Pentru că, cu Cristi Popescu la Sectorul 2, PNL risca să câștige alegerile.

La Sectoru 3 îl avem deja pe Negoiță, care mi-e profund antipatic, dar care a fost un primar care a făcut o treabă seriosă, ca primar, e respectat. A intrat Bădulescu, un om serios, puternic. Cred că Adrian Moraru (PNL), tânăr, nu îl ştiu. Dacă iese pe locul trei cred că va fi un succes pentru el.

La Sectorul 4, e Simona Spătaru (PLUS), nu am auzit, sper să fiți primar.

Cristian Băcanu (PNL), la sectorul 5, nu cred că intră între primii trei. Daniel Florea (PSD), actualul primar, profesor, se mişca destul de bine, a învăţat să lucreze bine cu presa, face parte din lupii tineri pe care i-a pus PSD pe masă. Dacă vine peste el Cristian Popescu Piedone, e greu, politician de mare anvergură, nu l-aş subestima.

La sectorul 6, Ciprian Ciucu, nu am auzit de el. Se bate cu Gabriel Mutu, despre care lumea crede că are mai puţine şanse că este mut, nu îi place să vorbească mult. Eu stau în sectorul 6, nu prea sunt multe de reproşat dlui Mutu”, a explicat Miron Mitrea.

În concluzie, Miron Mitrea nu dă mari șanse liberalilor în București: „Ca să pierzi Bucureștiul, să nu te bați, mi se pare o greșeală strategică. Înţeleg logica din spate: exista o convingere în staff-urile de campanie ca votul va fi eminamente politic şi atunci dacă punem la un loc PNL cu USR-PLUS vom câştiga. PNL nu va câştiga…”.

„PNL a vrut să piardă Bucureștiul. De ce?! Nu știu. Pierdut Bucureștiul, moțiune de cenzură, trântit Guvernul, intrat în parlamentare, 20 şi ceva la sută, victorie mare… Dacă nu câştiga Bucureştiul, şi şansele sunt mici…”, a mai adăugat Miron Mitrea, duminică seară, la „Culisele puterii”, de la Realitatea PLUS.

Articolul Miron Mitrea crede că PNL a pierdut alegerile locale din Bucureşti: Lupta se da între Traian Băsescu şi Gabriela Firea apare prima dată în BZI.ro.