„E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui!” sunt cuvintele pe care un fost ministru al Educației le-a folosit pentru a-l caracteriza pe Klaus Iohannis. Este o reacție fără precedent și vine ca urmare a unei declarații a președintelui care a vorbit despre generația pierdută de elevi.

„E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui! Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi şi spui că gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”, a declarat Mircea Miclea, intr-un interviu pentru România TV.

Fostul ministru a vorbit și la Digi24 despre începutul anului școlar și a explicat unde consideră că au greșit autoritățile. El a spus ce trebuiau să facă oficialii din Educație pentru a evita o situație neplăcută acum.

Mircea Miclea dă „lecții” Guvernului

„Începutul noului an școlar va arăta destul de prost, din păcate, deoarece s-a ratat o perioadă extrem de bună în care se putea învăța ce avem de făcut pentru 14 septembrie. După 15 mai, până la sfârșitul anului școlar, 15 iunie, se putea încerca în diverse școli, mai ales că riscurile erau extrem de mici, diverse modalități de a începe școala. Nu s-au experimentat aceste lucruri, deci n-am învățat nimic și acum suntem în situația de a experimenta odată cu începutul anului școlar. Din păcate, va trebui să învățăm acum ceea ce am fi putut învăța cu două luni în urmă”, a declarat Mircea Miclea la Digi24.

În opinia sa, Ministerul Educației ar fi trebuit să facă două lucruri. „Unu: pe parcursul verii să facă învățământ remedial, așa cum se face de pildă în Marea Britanie, unde s-au alocat 1,5 miliarde de lire sterline pentru a remedia deficitele de învățare din anul anterior. Adică: faci meditații cu copiii în timpul verii, îi plătești pe profesori, pentru ca să recupereze materia pierdută în anul anterior. Doi: cred că trebuia începută școala la 1 septembrie, domnii profesori oricum sunt pontați la școală ca fiind activi de la 1 septembrie, deci nu era un cost în plus cu dânșii, însă în același timp aveai o rezervă de timp de care te puteai folosi pentru ca să predai cât de cât niște materie, astfel încât, dacă în iarnă cumva apare un nou sezon dificil, măcar o parte din materie să fie predată. Nu s-a făcut nici lucrul acesta”, a subliniat Mircea Miclea.

Articolul Mircea Miclea, fost ministru al Educației, insulte la adresa lui Klaus Iohannis: „E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui!” apare prima dată în BZI.ro.