Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, susţine miercuri, 5 august 2020, o conferinţă de presă în care va anunţa data de start a programului Casa Eficientă Energetic pentru populaţie.

Data programului Casa Eficientă Energetic va fi anunţată de Costel Alexe

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, va oferi detalii despre lansarea în consultare publică a ghidului pentru programul Casa Eficientă Energetic pentru instituţii publice (şcoli, grădiniţe).

Proprietarii de case din România vor putea accesa o primă în valoare de maxim 15.000 de euro, prin care îşi pot eficientiza din punct de vedere energetic imobilele, a anunţat, în data de 12 mai, ministrul Mediului, Costel Alexe, în conferinţa de lansare în consultare publică a Ghidului de finanţare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic”.

El a precizat că, în prezent, în România există case care pierd prin pereţi cel puţin 30% din energia pe care au în interior, 25% prin acoperişuri şi 25% prin ferestre.

Ministrul de resort a estimat atunci că de Programul „Casa Eficientă Energetic”, al cărui buget este de 100 de milioane de euro, vor putea beneficia aproximativ 9.000 de proprietari de case.

Ministrul Mediului, Costel Alexe cere Camerei Deputaţilor adoptarea noului Cod Silvic

Ministrul Mediului, Costel Alexe cere Camerei Deputaţilor adoptarea noului Cod Silvic. Procedura ar trebui, în viziunea ministrului, adoptată de urgenţă de Parlamentul României. Conform acestuia, actul normativ promovează un pachet de măsuri împotriva tăierilor ilegale de păduri din România.

Într-o declaraţie data presei, Costel Alexe susţine necesitatea adoptării de urgenţă a unei legislaţii care să permită stoparea de defrişări ilegale de pe teritoriul României. Acesta explic faptul că noul Cod Silvic constituie un răspuns dur pentru cei care taie ilegal arbori din pădurile din România.

În altă ordine de idei, Costel Alexe susţine că mulţi care se tem de modificările aduse legislaţiei în vigoare sunt chiar unii parlamentari care deţin majoritatea politică. Alexe solicita conducerii Camerei Deputaţilor un vot în regim de urgenţă asupra pachetului de legi care face trecerea, de la un cod silvic permisiv, la unul care nu va mai tolera ilegalităţile comise până acum:

”În urmă cu o săptămână am spus că noul Cod Silvic promovează o legislaţie de temut pentru cei care sfidează legile pădurii. Se pare că primii care se tem deja de modificările aspre pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor le susţine sunt chiar parlamentarii care astăzi deţin majoritatea în Parlament. Îi solicit conducerii Camerei Deputaţilor să supună la vot în regim de urgenţă pachetul de legi care face trecerea de la un Cod Silvic permisiv cu infractorii, la unul în care nimeni nu mai este tolerant cu aceştia”, a declarat Costel Alexe, într-un comunicat.

Cei care întârzie adoptarea unui astfel de Cod Silvic sunt complici cu cei care taie ilegal din pădurile României

Conform ministrului Mediului, Costel Alexe, cei care se opun adoptării unui set de reglementări aduse de adoptarea noului Cod Silvic sunt tocmai cei care sunt complici cu infractorii care taie ilegal din pădurile ţării.

”Lupta cu tăierile ilegale are nevoie de măsuri şi pedepse aspre. Sper că parlamentarii care se fac responsabili de amânarea votului final sunt conştienţi că întârzie promovarea legilor care ne apără pădurea şi favorizează o legislaţie mult prea permisivă pentru cei care comit ilegalităţi”, a mai precizat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Articolul Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunţă data de start a programului Casa Eficientă Energetic – VIDEO apare prima dată în BZI.ro.