Suntem în plină pandemie de coronavirus, la mijlocul toamnei, aşa că vitamina C este binevenită indiferent sub ce formă. Cantitatea, însă, contează, spun specialiştii.

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spune că cea mai eficientă formă de vitamina C este pastila, iar la cât de mult ne ajută imunitatea nu trebuie să stăm pe gânduri.

Mihaela Bilic: Vitamina C, singurul supliment pe care nu strică să-l luăm dintr-o pilulă

Doza optimă, spune medicul, este de 500 mg zilnic, pe o perioadă de cel puţin trei luni.

„Vitamina C e singurul supliment pe care nu strică să-l luăm dintr-o pilulă…mai ales pe o vreme ca asta 🙂

Dr. Bilic: Jumătate de gram pe zi, trei luni. Face minuni

La cât bine face vitamina C, la cât de mult stimulează imunitatea, la cât de repede se pierde din organism şi la cât de puţină mai rămâne în alimente (scade cu 50% după cules), cea mai eficientă formă de vitamina C rămâne pastila.

Jumătate de gram pe zi pe o perioadă de minim 3 luni face minuni. Beneficii fără niciun risc!”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, vorbește despre somnul de calitate, ca fiind ”cel mai important factor de creștere a imunității”

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spune că în somn ne încarcăm bateriile, iar pauza alimentară de 8-10 ore din timpul nopții permite organismului să ia o pauză de la digestie/metabolism, să se refacă și să se pregătească pentru ziua care urmează.

”De ce dăm vina pe mâncare atunci când ne îmbolnăvim…
…în loc să ne întrebăm cât și cum am dormit?!
Vine sezonul rece și odată cu el anotimpul răcelii și al gripei, asta pe lângă păcătosul de Covid care ne dă târcoale. Toată lumea vrea să știe cum ne putem crește imunitatea și rezistența la boli, gândindu-se în primul rând la alimentație ca la principalul element de care depinde sănătatea noastră. E adevărat, acizii grași omega 3, vitaminele antioxidante A și C, vitamina D, probioticele și mineralele pot avea un efect benefic. Însă înainte de a vă ameliora dieta, n-ar fi rău să vă întrebați cat și cum dormiți.”, a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, vorbește despre somnul de calitate, ca fiind ”cel mai important factor de creștere a imunității”

”Somnul de calitate (odihnitor și suficient ca durată) este de departe cel mai important factor de creștere a imunității. În somn corpul nostru se reface, prin intermediul somnului sistemul nervos este hrănit și tot în somn se face “curățenie” la capitolul celule moarte, îmbătrânite sau bolnave. Nu întâmplător dormim 30% din viața noastră fără somn nu putem funcționa și, surprinzător, este mai important decât hrana. Privarea de somn duce rapid la tulburări neurologice grave și chiar la moarte, deși de foame putem răbda săptămâni întregi.

Stresul cronic și insomnia sunt afecțiuni la modă în secolul XXI de care societatea nu numai că nu vorbește, dar nici măcar nu sunt declarate boli serioase, care să beneficieze de un tratament compensat de către stat. Lipsa de somn pare a fi apanajul omului modern și chiar ni se induce mesajul că nu merită să-ți petreci viața dormind, cu cat ești mai activ și mai ocupat cu atât ești mai valoros.”, a scris medicul nutriționist.

Articolul Mihaela Bilic, despre imunitate: „Cea mai eficientă formă de vitamina C rămâne pastila” apare prima dată în BZI.ro.