Prima lună de toamnă se aproprie de final, însă în unele zone pare că iarna deja și-a făcut apariția și a adus cu ea un strat considerabil de zăpadă.

În mai multe țări din Europa au fost înregistrate temperaturi scăzute, care au dus la ninsori, pe jos așternându-se un strat de zăpadă de 20-30 de centimetri. Astfel, în Austria, Franța, Elveția, dar și în Italia au fost surprinși primii fulgi de zăpadă.

În mediul online au apărut mai multe imagini și clipuri de la prima zăpadă, iar oamenii s-au bucurat de fenomen și au început deja sporturile de iarnă. S-a bifat primul dat cu sania și primul om de zăpadă.

Conform prognozei ANM, pe următoarele două săptămâni, sunt așteptate ninsori și în România, la munte la altitudini mari.

Prognoză meteo ANM pentru următoarele săptămâni

ANM a anunțat că în următoarea perioadă valorile termice sunt în scădere. S-a terminat cu căldura, iar ninsorile sunt aproape. Astfel, temperaturile scad la începutul intervalului și se vor situa ușor sub normele perioadei, iar pană în data de 1 octombrie, media acestora va fi în jurul a 19 grade.

Însă până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere până la o medie de 27- 28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 20 grade.

În ceea ce privește zona montană, în următoarea perioadă se vor înregistra scăderi de temperatură și sunt anunțați chiar primii fulgi de zăpadă.

Răcirea vremii din primele zile ale intervalului se va resimți mai ales la valorile diurne. Acestea vor fi în scădere de la medii de 14 grade, spre medii în jurul a 9 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, spre o medie de 18 grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 10-11 grade. Temperaturile minime vor scădea ușor până în data de 2 octombrie, de la o medie de 7 grade, la 4 grade.

În cea de-a doua săptămână și temperaturile minime vor fi în scădere treptată, spre medii în jurul a 4 grade. În intervalul 28 septembrie – 2 octombrie vor fi precipitații, posibil și sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini mari. După data de 6 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a precipitațiilor.

Articolul Meteorologii au făcut anunțul! Adio, căldură! Vin ninsorile peste România apare prima dată în BZI.ro.