Declarații de presă susținute de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„În tot această perioadă, evoluţia şi analiza au înţeles că unii dintre noi nu au analiza încă că portul unei măşti ne poate aduce în fata liniştii, nu a unui aparat de respirat. Regulile trebuie să revină în actualitate. Evaluarea INSP arata o creştere de peste 3 la mia de locuitori în anumite localităţi. S-au luat decizii în această seară. Pentru cetăţenii care vin din ţările cu indice mai ridicat decât al României se impun reguli: cei care stau trei zile pot veni cu un test negativ în ultimele 48 de ore. Cei care stau pentru o perioadă mai lungă – carantină 14 zile cu posibilitatea ca în 8-a zi să facă un test şi pot ieşi a 10-a zi din izolare dacă sunt negativi”, a declarat Nelu Tătaru.

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași afectată de pandemie. Ce măsuri a anunțat Raed Arafat

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a anunțat ce măsuri vor fi luate la nivel național cu privire la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

”Mai este o decizie care a fost luată, referitor la organizarea sărbătorilor religioase. Acestea sunt permise numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localități. Acest lucru este extrem de necesar pentru că riscul major nu este numai participarea la fața locului ci și pe durata transportului, un risc major, în autocare.

Dacă se stă într-un mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată într-un autocar pentru ca toți ceilalți care au participat la sărbătoare să se întoarcă infectați acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat și sper că populația va înțelege. Sărbătorile se fac, dar doar cu cei care locuiesc în localitatea unde se desfășoară”, a declarat Raed Arafat.

Articolul Măsuri anunțate de Guvern. Nelu Tătaru și Raed Arafat, declarații de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu manifestările religioase – Video apare prima dată în BZI.ro.