Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice deschise, de sâmbătă, şi în Dolj. Prefectura a anunţat că masca trebuie să acopere nasul şi gura. Masca trebuie purtată în pieţe, târguri, staţiile de autobuz, în gări, autogări, pe aeroport, în zonele pietonale intens circulate din Craiova, indiferent de intervalul orar. Masca este obligatorie în intervalul orar 20.00-02.00 în zona Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I.Cuza, Mihail Kogălniceanu şi Arieş, inclusiv pe sectoarele străzilor nominalizate aferente perimetrului delimitat, transmite Prefectura Dolj.

Sunt scutiţi de la această măsură copiii cu vârsta de până în 5 ani, cei care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dar şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante. Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise trebuie să afişeze la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective. Nu este prima oară când Doljul ia o astfel de decizie. În luna aprilie, măştile au fost obligatorii în Filiaşi şi în cele trei sate arondate Bâlta, Răcari şi Fratoştiţa.

Masca este obligatorie în mai multe judeţe din ţară, precum: Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Arad, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Călăraşi.

O ieșeancă cu astm, revoltată de purtarea obligatorie a măștii de protecție: „Sunt nevoită să port mască, chiar dacă nu pot respira. Este revoltător!” Medicii pneumologi avertizează astmaticii că infecția cu COVID-19 le poate fi fatală

O ieșeancă cu astm este revoltată de purtarea obligatorie a măștilor! Femeia, în vârstă de 48 de ani, povestește cum a fost dată afară din tramvai că nu purta mască, după ce avusese o criză de astm în supermarket. Medicii pneumologi spun că nepurtarea măștii de către pacienții cu afecțiuni respiratorii deja existente poate fi fatală dacă se infectează cu COVID-19

De astăzi, purtarea măștilor de protecție este obligatorie în Iași, chiar și pe stradă. Decizia luată de Prefectura Iași a stârnit revoltă în rândul pacienților cu astm din Iași. O ieșeancă acuză autoritățile ieșene că prin această decizie nu au luat în considerare și astmaticii. Femeia povestește cum a fost dată afară din tramvai de către Poliția Locală pentru că nu purta mască, după ce avusese o criză de astm în supermarketul Lidl. Femeia cere autorităților ieșene să regândească strategia de combatere a infecției cu COVID-19.

Femeia astmatică: „În Marea Britanie, de exemplu, nu se poartă măști de protecție dacă ești astmatic”

P.M. are 48 de ani și suferă de astm. Femeia lucrează în serviciul public și a insistat să-i fie protejată identitatea. Aceasta este revoltată pe decizia autorităților de a obliga ieșenii să poarte măști și în spațiile publice. Singurul loc în care de astăzi ieșenii nu vor mai purta mască este acasă.

„Când cei de la Prefectura Iași au dat această nouă regulă, nu au luat în considerare faptul că în Iași mai sunt și astmatici, chinuiți de purtarea măștii. În Marea Britanie, de exemplu, nu se poartă măști de protecție dacă ești astmatic. La noi, statul nu se gândește la astmatici. Sunt nevoită să port mască, chiar dacă nu pot respira. Este revoltător! „Nu pot respira, mă sufoc! Nu mă puteți obliga”, spune P.M.

Articolul Masca de protecţie va deveni obligatorie în spaţiile publice deschise în județul Dolj apare prima dată în BZI.ro.