Începând de astăzi, 7 august, masca devine obligatorie în spațiile publice deschise și în județul Tulcea, a transmis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Masca de protecţie, obligatorie în județul Tulcea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a hotărât că masca devine obligatorie în spațiile publice deschise. Cetăţenii sunt obligaţi să poarte mască în toate zonele aglomerate, inclusiv în cele de promenadă şi în locurile de îmbarcare şi debarcare a pasagerilor în navele care fac legătura între municipiu şi satele izolate ale Deltei Dunării. Excepție de la regulă fac doar copii cu vârste mai mici de 5 ani.

De asemenea, reprezentanții instituțiilor publice și ale societăților comerciale li se recomandă să monitorizeze atent respectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măştii de către salariaţi.

„Ţinând cont de contextul epidemiologic actual din judeţ, cu număr de cazuri pozitive în creştere, se recomandă tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea să nu încurajeze organizarea de evenimente artistice/spectacole (spre exemplu Zilele Municipiului Tulcea, zilele comunei, etc.) în perioada 7.08.2020 – 31.08.2020 şi să nu emită autorizaţii/avize pentru astfel de evenimente”, se mai arată în hotărârea CJSU.

Masca de protecție, obligatorie de sâmbătă și în județul Cluj

Masca de protecție, obligatorie de sâmbătă și în județul Cluj. Începând de sâmbătă dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a anunțat că purtarea măștii va deveni obligatorie și în aer liber. Orarul de aplicabilitate este 0-24.

Masca de protecție devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, petoată duratastării de alertă.

„CJSU a decis în această seară ca începând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă”, a transmis prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, potrivit Monitorul de Cluj.

Așa cum se întâmplă în fiecare an, în data de 15 august, în județul Cluj, are loc un pelerinaj la care participă mii de oameni, la Mănăstirea Nicula, de hramul Adormirii Maicii Domnului.

Totodată, localitățile din Cluj vor trebui să inventarieze, până luni, 10 august, toate spațiile, cum ar fi piețe, târguri și bazaruri și să le transmită comitetului, pentru instituirea unor măsuri suplimentare și în aceste zone.

Masca de protecție, obligatorie de astăzi și în județul Vaslui

Masca de protecție devine obligatorie de astăzi și în toate zonele aglomerate din județul Vaslui, conform unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Începând cu data de 4 august, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise de pe teritoriul judeţului Vaslui, în grupuri de mai mult de trei persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii, spaţii cum ar fi: pieţele agro-alimentare, târgurile, zonele de aşteptare, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcţionare a acestor activităţi”, se arată în hotărârea CJSU Vaslui.

Articolul Masca de protecţie a devenit obligatorie şi în judeţul Tulcea apare prima dată în BZI.ro.