Managerul Spitalului „Căi Ferate” (CF) din Iași, spital suport COVID-19, explică creșterea numărului de cazuri și agravarea stării pacienților cu coronavirus. Dr. Mihai Glod spune că pacienții asimptomatici care au refuzat internarea nu au respectat autoizolarea la domiciliu și au revenit la spital după 7-8 zile de la diagnosticare, în stare gravă. Mai mult decât atât, aceștia au intrat în contact cu alte 15-20 de persoane care au fost infectate

Situație critică în spitalele suport COVID-19 din Iași. Se lucrează la aproape capacitate maximă, iar medicii observă o agravare generală a stării pacienților. Dacă la început se discuta despre pacienți asimptomatici, cu forme ușoare și medii, acum se discută despre pacienți cu forme medii și grave. Dr. Mihai Glod, managerul Spitalului CF din Iași, spune că pentru creșterea numărului de cazuri sunt responsabili pacienții diagnosticați cu coronavirus care au refuzat internarea atunci când, din punct de vedere legal, Curtea Constituțională Română (CCR) permitea acest lucru. Aceștia, așa cum spune medicul ieșean, au infectat contacții direcți și indirecți, care au umplut spitalele din Iași.

Dr. Mihai Glod: „Este o perioadă critică pentru spitalele suport COVID-19 din Iași. Cei vinovați sunt pacienții cu coronavirus care au refuzat internarea conform deciziei CCR”

La Spitalul CF din Iași, spital suport COVID-19, erau internați ieri 60 de pacienți și mai erau 22 de locuri libere. În urmă cu 3 săptămâni, spitalul îngrijea doar 5 pacienți. În zilele în care, conform deciziei CCR, s-a permis externarea la cerere a pacienților infectați cu coronavirus, s-a produs catastrofa, așa cum susține dr. Mihai Glod.

„Din 82 de paturi, mai avem 22 libere. Am externat astăzi (n.r.luni) 22 de pacienți. Cei internați au forme ușoare și medii. Este o perioadă critică pentru spitalele suport COVID-19 din Iași. Mulți pacienți diagnosticați cu coronavirus care au mers în așa-zisa autoizolare la domiciliu în urma deciziei CCR sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă astăzi în spitale. Creșterea numărului de cazuri și agravarea stării de sănătate a pacienților este datorată nerespectării autoizolării la domiciliu a acestor pacienți”, spune dr. Mihai Glod, managerul Spitalului CF din Iași.

Dr. Mihai Glod: „Cei care au mers la domiciliu după ce au fost diagnosticați cu COVID-19, cu certitudine vă spun, că nu au respectat autoizolarea”

Dr. Mihai Glod spune că mulți pacienți care au refuzat internarea conform deciziei CCR, au revenit la spital după 7-8 zile de la diagnosticare cu starea de sănătate alterată. Se pare că virusul a devenit mult mai agresiv pentru acești pacienți cu coronavirus care au refuzat cu îndârjire să accepte tratamentul specific infecției cu COVID-19.

” Este vorba despre o poveste geometrică. În primul rând, cei care au mers la domiciliu după ce au fost diagnosticați cu COVID-19, cu certitudine vă spun, că nu au respectat autoizolarea. Mai mult decât atât, aceștia au revenit la spital cu starea de sănătate agravată. Totodată, odată cu ei au mai venit alți 10-20 de pacienți cu care au intrat în contact direct sau indirect. Nu s-a respectat nicio autoizolare la domiciliu și ca drept urmare, asistăm la o perioadă extrem de dificilă în ceea ce privește managerierea acestor cazuri care devin din ce în ce mai grave”, mai spune dr. Mihai Glod.

La Spitalul de Boli Infecțioase sunt din ce în ce mai mulți pacienți cu forme grave ale infecției cu COVID-19, iar medicii le administrează un nou tratament

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași mai erau ieri doar 12 locuri libere din 185 și două locuri libere la secția de Terapie Intensivă din 9. Majoritatea pacienților suferă de forme grave și medii ale infecției cu coronavirus, iar medicii spun că sunt nevoiți să administreze din ce în ce mai frecvent pacienților un medicament numit Tocilizumab.

„Cel mai tânăr pacient are 40 de ani, cel mai în vârstă 80 de ani. Avem din ce în ce mai multe cazuri medii spre grave. Pacientul de 80 de ani are nevoie de suport de oxigen de 7-8 litri pe zi, din cauza agravării stării de sănătate. La mai mulți pacienți decât înainte, a fost necesar tratamentul cu Tocilizumab, un medicament de ultimă generație, care poate fi folosit la un subgrup de pacienți cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamației, așa cum o numim noi, o furtună de citokine. Identificarea pacienților care ar beneficia de administrarea de Tocilizumab se poate face pe baza unor parametri, cum ar fi creșterea nivelului fertinei, scăderea numărului de trombocite, creșterea VSH și proteinei C reactive”, spune dr. Carmen Manciuc, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

La Spitalul de Recuperare din Iași, 15 din 20 de locuri sunt ocupate de pacienți cu coronavirus cu forme ușoare

La Spitalul de Recuperare din Iași, ultimul spital numit suport COVID-19 din Iași, din 20 de paturi, 15 sunt ocupate cu pacienți cu forme ușoare. De îngrijirea lor se ocupă un medic infecționist detașat de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și 2 medici pneumologi de la unitatea medicală. În așteptare pentru cazuri noi de COVID-19 este Spitalul Militar din Iași. Medicii ieșeni insistă în continuare asupra respectărilor măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus. La nivelul județului Iași s-au luat deja o serie de măsuri de protecție impuse de autorități. Printre acestea se numără purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice și circularea în mijloacele de transport în comun doar pe locurile de pe scaun. Este interzisă circularea în picioare.

Articolul Managerul unui spital suport COVID-19 din Iași rupe tăcerea! Pacienții infectați cu COVID-19 care au refuzat internarea au răspândit virusul în masă! „De la un singur pacient s-au infectat 20 de contacți” apare prima dată în BZI.ro.